Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Σφοδρές αντιδράσεις από τους ανθρώπους του αθλητισμού

Κατά ψήφισε το ΚΚΕ στην ψηφοφορία επί της αρχής

Τη σφοδρή αντίδραση των ανθρώπων και φορέων του αθλητισμού προκάλεσε για μια ακόμη φορά το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που φέρνει εντός της βδομάδας για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής η κυβέρνηση της ΝΔ. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο καταψήφισε το ΚΚΕ στη σχετική ψηφοφορία που ακολούθησε τη συζήτηση κατ' άρθρο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Στην πρώτη τοποθέτησή του στην Επιτροπή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο κατ' επίφαση αθλητικό, σημειώνοντας πως τα όσα προβλέπει μόνο τον πραγματικό αθλητισμό και τα σημαντικά προβλήματα του χώρου δεν αφορούν. Αντίθετα, όπως είπε, το νομοσχέδιο ουσιαστικά αποτελεί μια ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στα πεπραγμένα του αθλητισμού, με σκοπό τον έλεγχο των σωματείων και των αθλητικών ενώσεων.

Παράλληλα, στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Επιτροπή, ομοσπονδίες και φορείς του αθλητισμού εξέφρασαν για μια ακόμη φορά την πλήρη αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για τον αθλητισμό. Οι περισσότεροι έκαναν λόγο για νομοσχέδιο με σκοπό την παρέμβαση της κυβέρνησης στον αθλητισμό, ενόψει και των επερχόμενων εκλογών στις αθλητικές ομοσπονδίες.

Καταγγελίες από την ΕΟΑΜ - ΑΜΕΑ

Με επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΟΑΜ - ΑΜΕΑ), Γιώργος Φουντουλάκης, καταγγέλλει τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Η επιστολή καταγγέλλει τον αποκλεισμό της ΕΟΑΜ - ΑΜΕΑ από τη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Επίσης αναφέρεται στο θέμα του περιορισμού των αριθμού των μελών της ΕΟΑΜ - ΑΜΕΑ στην Ολομέλεια της Παραολυμπιακής Επιτροπής, όπως προβλέπεται από το νέο νομοσχέδιο.

  • Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στην Επιτροπή το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία (μόνο από τη ΝΔ). ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν, ενώ η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε ενόψει της συζήτησης στην Ολομέλεια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ