Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσική βραδιά στην έκθεση του ΕΕΤΕ στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζεται έως τις 11 Οκτώβρη στο χώρο της πρώην Αποθήκης Στρατού Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (προβλήτα Α') στο λιμάνι Θεσσαλονίκης η έκθεση με θέμα «Αστικό Τοπίο. Ο χώρος όπου κινείται και δραστηριοποιείται ο σύγχρονος άνθρωπος», που διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) μαζί με τον Μητροπολιτικό Οργανισμό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus) και το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, υπό την αιγίδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Το αστικό τοπίο είναι ο χώρος όπου ζει και δραστηριοποιείται ο σύγχρονος άνθρωπος. Σε αυτόν το χώρο εκτυλίσσονται γεγονότα και διαμορφώνονται καταστάσεις με κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές και οικολογικές προεκτάσεις. Αποδέκτης είναι και πάλι ο άνθρωπος, που το μεταφράζει σε μια συναισθηματική και ψυχολογική κατάσταση. Εδώ καλείται ο καλλιτέχνης να ερευνήσει το θέμα και να εκφράσει αυτό που αισθάνεται με τη δική του εικαστική ματιά...

Σήμερα, Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά στον εξωτερικό χώρο της έκθεσης. Κιθάρα θα παίξει ο Κωστής Ζαχαριάδης, ενώ μουσικό σχήμα θα παρουσιάσει έντεχνη ελληνική μουσική.

Μέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 10.00 - 18.00. Πέμπτη: 12.00 - 20.00. Δευτέρα κλειστά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ