Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Μια ξεχωριστή εκδήλωση για τα επτά χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Μια ξεχωριστή εκδήλωση για τη συμπλήρωση επτά χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή έγινε χτες στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» στο Κερατσίνι, ενόψει και της απόφασης του δικαστηρίου στις 7 Οκτώβρη.

Η πρωτοβουλία ήταν επί της ουσίας μια «μεγάλη αγκαλιά» της οικογένειας Φύσσα, της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου, Μάγδας, σε αυτούς που βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια για τη δίκη.

Αρχικά το λόγο πήρε η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Χρύσα Παπαδοπούλου, που αναφερόμενη στην ολοκλήρωση της δίκης τόνισε ότι η απόφαση θα είναι ιστορική και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επικυρώσει την κοινωνική καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Στη συνέχεια ο Μάνος Μαλαγάρης, συνήγορος των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έκαναν οι χρυσαυγίτες να απαρνηθούν τη ναζιστική ιδεολογία τους, αξιοποιώντας τα ιδεολογήματα των υπόλοιπων αστικών κομμάτων για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Θύμισε π.χ. ότι έλεγαν πως για την κατάσταση φταίνε οι απεργίες, οι αγώνες, οι κομμουνιστές κ.λπ. Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος των Αιγύπτιων αλιεργατών, τόνισε πως ο κόσμος έχει δικαίωμα να φωνάξει ότι δεν είναι αθώοι οι ναζί, δεν είναι αθώοι οι χρυσαυγίτες, και πως η κοινωνία θέτει προ των ευθυνών της τη Δικαιοσύνη.

Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους σχετικά με τη δικαστική διαδικασία όλα αυτά τα χρόνια, ενώ την εκδήλωση έκλεισε η Μάγδα Φύσσα, η οποία ευχαρίστησε όλους όσοι στάθηκαν δίπλα της όλα αυτά τα χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ