Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ «δίνουν μάχες» για ΝΑΤΟ, ΕΕ και αστική τάξη

Αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις Ζάεφ, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη την ευκαιρία να δείξει τη στάση του απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία. Εδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, και είμαι πολύ ευχαριστημένος», με τον ΣΥΡΙΖΑ να «καλωσορίζει» τη στάση της ΝΔ σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε σχόλιό του σχετικά με την αντιπαράθεση, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Η ΝΔ, αφού επένδυσε στον εθνικισμό που έκρυβε τον ΝΑΤΟικό χαρακτήρα της Συμφωνίας των Πρεσπών, τώρα την αποδέχεται και "δίνει μάχες" για την εφαρμογή της. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προβάλλει ως "προοδευτική" μία Συμφωνία που από την αρχή είχε τη σφραγίδα του Τραμπ, της Μέρκελ και των φονιάδων των Βαλκανίων, ενώ τώρα αξιοποιεί ως συνήγορο και τον Μητσοτάκη.

Αυτό που αποδεικνύεται ξανά είναι ότι τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και η προηγούμενη "δίνουν μάχες" για την αναβαθμισμένη παρουσία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, για την αναβάθμιση της αστικής τάξης της χώρας μέσω της εμπλοκής σε βρώμικους και επικίνδυνους σχεδιασμούς σε βάρος των λαών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ