Παρασκευή 4 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Οι επιδοτήσεις δεν έφτασαν στον Εβρο

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ

«Μαύρες» γιορτές πέρασαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού Εβρου. Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Γεωργίας ότι μέχρι 31 Δεκέμβρη θα έχουν καταβληθεί επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, κάτι τέτοιο δεν έγινε ακόμα. Δεν είναι μόνο όμως μόνο οι παραγωγοί, με πρώτους τους σιτοπαραγωγούς και τους κτηνοτρόφους, που στερήθηκαν ακόμα και τα πιο απαραίτητα για τις χριστουγεννιάτικες γιορτές, αλλά σοβαρό πλήγμα δέχτηκε και ο εμπορικός κόσμος της περιοχής του οποίου ο τζίρος εξαρτάται από το εισόδημα του αγροτικού πληθυσμού. Το πρόβλημα αυτό έρχεται να προστεθεί στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγροτιά, με αποτέλεσμα «το καζάνι να βράζει» στην ύπαιθρο.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ, τονίζει τα παρακάτω:

«Τελικά για άλλη μια φορά το Υπουργείο Γεωργίας τα κατάφερε και κορόιδεψε τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας, αφού παρά τις διαβεβαιώσεις, δεν τους χορηγήθηκαν χριστουγεννιάτικα οι ετήσιες προβλεπόμενες αντισταθμίσεις και αποζημιώσεις, αναγκάζοντάς τους έτσι να περάσουν «μαύρα» Χριστούγεννα, στερώντας από τις οικογένειές τους ακόμα και τα απαραίτητα.

Η ανάλγητη αυτή πολιτική είχε πολύ άσχημες επιπτώσεις και στην εμπορική κίνηση του νομού μας. Ο τζίρος των καταστημάτων περιορίστηκε σημαντικά, φέρνοντας κυριολεκτικά σε απόγνωση τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, που άδικα περίμεναν τους χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους πελάτες τους.

Σ' αυτήν την κοροϊδία, σ' αυτήν την αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, οι αγρότες πρέπει να δώσουν την πρέπουσα απάντηση στις 28 Ιανουαρίου, τότε που αρχίζει και ο νέος κύκλος των αγροτικών κινητοποιήσεων. Μαζί τους και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, γιατί είναι η ίδια πολιτική που χτυπάει αγρότες και επαγγελματίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ