Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μέτρα τώρα για να λειτουργήσουν τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

«Τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σάμο ανακοίνωσαν ότι τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου θα γίνουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως», καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ και σχολιάζει: «Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα των μέτρων που δεν πήραν η κυβέρνηση και η διοίκηση του πανεπιστημίου. Σήμερα η επίκληση του κορονοϊού περισσότερο λειτουργεί σαν αφορμή παρά σαν αιτία. Η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί ερωτήματα και προβλήματα ειδικά στους χιλιάδες φοιτητές, παιδιά εργατικών, λαϊκών οικογενειών».

Η Οργάνωση του ΚΚΕ επισημαίνει τις διαχρονικές ευθύνες κυβερνήσεων και διοικήσεων για τα τμήματα του ιδρύματος που υποφέρουν και ιδιαίτερα για το τελευταίο διάστημα που δεν έγινε καμιά προσπάθεια ώστε να λειτουργήσει κανονικά το ίδρυμα. «Ειδικά για τους φοιτητές των μικρότερων ετών είναι καθοριστικής σημασίας για τις σπουδές και τη ζωή τους η συμμετοχή στη ζωή του πανεπιστημίου, στις διαλέξεις και τα εργαστήρια. Οι σημερινοί δευτεροετείς φοιτητές αλλά και οι πρωτοετείς επί της ουσίας δεν θα μάθουν τι σημαίνει πανεπιστημιακό μάθημα, επιστημονική παρατήρηση και μέθοδος, συλλογικές διαδικασίες», τονίζει η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ και προσθέτει ότι «η εξ αποστάσεως Εκπαίδευση δεν είναι λύση ούτε και μονόδρομος. Το πανεπιστήμιο μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια για φοιτητές, διδάσκοντες και εργαζόμενους».

Σε αυτό το πλαίσιο καλεί φοιτητές, διδάσκοντες και εργαζόμενους να διεκδικήσουν γενναία χρηματοδότηση και μέτρα για τη λειτουργία του ιδρύματος, όπως προσλήψεις προσωπικού, εξασφάλιση πρόσθετων αιθουσών, μέσα ατομικής προστασίας, σίτιση και στέγαση, στελέχωση των δομών Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ