Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2020 - Κυριακή 27 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καταγγέλλει τις νέες απαράδεκτες κυρώσεις των ΗΠΑ

Τις νέες απαράδεκτες κυρώσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.

«Οι νέες κυρώσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Τραμπ ενάντια στην Κούβα αποτελούν πρόκληση για τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, για κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο. Αποτελούν δε άλλον ένα κρίκο στην μακρά αλυσίδα του απάνθρωπου και γενοκτονικού οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν επιβάλει στην Κούβα εδώ και 60 χρόνια», τονίζει ο Σύνδεσμος.

Εκφράζει την συμπαράστασή του στον κουβανικό λαό και στους άλλους λαούς της αμερικανικής ηπείρου που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Και καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το αντιιμπεριαλιστικό - φιλειρηνικό κίνημα της χώρας μας να σταθούν στο πλευρό της Κούβας, υψώνοντας τείχος διεθνιστικής αλληλεγγύης ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τις επιδιώξεις τους.

Τέλος, ανακοινώνει ότι συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά στην καμπάνια αλληλεγγύης για την Κούβα, συγκεντρώνοντας χρήματα, που θα σταλούν στο κουβανικό υπουργείο Υγείας για την αγορά φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ