Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2020 - Κυριακή 27 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Συντριβή μαχητικού και «λίμνη Τραμπ»

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

Ερευνα για τα αίτια συντριβής σερβικού μαχητικού αεροσκάφους, MIG-21, που προκάλεσε το θάνατο του ενός εκ των δύο πιλότων, διενεργούν οι σερβικές αρχές.

Το δυστύχημα έγινε την Παρασκευή το μεσημέρι, όταν το αεροσκάφος από άγνωστη αιτία κατέπεσε και συνετρίβη στην αυλή σπιτιού περιχώρων της πόλης Λόζνιτσα, κοντά στα σύνορα με τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός εκ των ενοίκων του οικήματος.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στη RTS ότι πριν από τη συντριβή, το αεροσκάφος πετούσε πολύ χαμηλά και έκανε ελιγμούς. Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις του στρατού που αναζητούσαν τον αγνοούμενο πιλότο.

Λίμνη και γέφυρα... Τραμπ

Τα εγκλήματα Αμερικανών και Ευρωπαίων στη χώρα τους, με αποκορύφωμα τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς του 1999, φαίνεται πως ξέχασαν κάποιοι από τους Σέρβους του βόρειου Κοσσυφοπεδίου, καθώς αποφάσισαν να ονομάσουν τη διαφιλονικούμενη, μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου, από λίμνη Γκάζιβοντε... σε «λίμνη Τραμπ»!

Ανάρτησαν μάλιστα σχετικό πανό στο φράγμα, όπου στην αγγλική γλώσσα αναγράφεται «Lake Trump», σε μία προσπάθεια να εκφράσουν ευγνωμοσύνη στον Αμερικανό Πρόεδρο για τη συμβολή του στην επίτευξη συμφωνίας οικονομικής συνεργασίας Σερβίας - Κοσόβου που υπεγράφη στις 4 Σεπτέμβρη στον Λευκό Οίκο. Δεν αρκέστηκαν μόνο στη λίμνη. Βάφτισαν «Τραμπ» και μία γέφυρα που βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Βελιγράδι με την Πρίστινα, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο των ΗΠΑ γιατί τάχα έφερε «την ειρήνη» στην περιοχή. Τέτοια κατάντια!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ