Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
Κάλεσμα αγώνα με αφορμή τις εξελίξεις στη «Ναυτεμπορική»

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του ομίλου της «Ναυτεμπορικής» να συσπειρωθούν σε αγώνα «για την εξόφληση όλων των δεδουλευμένων τους και για τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας με πλήρη μισθολογικά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς να εκχωρούν τίποτα σε κυβέρνηση, εργοδοσία, τράπεζες, μέχρι τη δικαίωσή τους», απευθύνει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, καθώς ο όμιλος πέρασε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία.

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις εξελίξεις, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων πως «ήδη η ειδική διαχείριση αποκάλυψε τις προθέσεις της, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και έτσι όπως αυτό ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο στον δοκιμαστικό σωλήνα της πανδημίας με αντεργατικά μέτρα που ήρθαν για να μείνουν».

«Στον κλάδο των ΜΜΕ έχει συσσωρευτεί μεγάλη πείρα από ειδικές εκκαθαρίσεις και διαχειρίσεις», τονίζει. «Το αποτέλεσμα ήταν πάντα εις βάρος των εργαζομένων, γιατί πάντα με τον "νέο επενδυτή", οι εργαζόμενοι ξεκινούσαν από χειρότερη θέση και χαμένοι ως προς τους απλήρωτους μισθούς της προηγούμενης εργοδοσίας, αλλά και ως προς την προϋπηρεσία τους, τις ωριμάνσεις κ.λπ. Αλλωστε, το κύριο χαρακτηριστικό είναι ο εξαναγκασμός σε υπερεντατική δουλειά που τσακίζει, χωρίς ξεκούραση, και οι ατομικές συμβάσεις με δουλειά σε όλα τα ΜΜΕ των ομίλων και με μισθούς πολύ κάτω από την τελευταία Συλλογική Σύμβαση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ