Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τέτοια... σταθερότητα και ασφάλεια

Στο μεταξύ, πριν καλά καλά φύγει από την Ελλάδα ο υπουργός του πολέμου των ΗΠΑ και προς... απόδειξη της «ασφάλειας και σταθερότητας» που εγγυώνται για το λαό τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις Ρωσίας και Τουρκίας στα όσα ειπώθηκαν στην επίσκεψη Πομπέο.

Αντιδρώντας η ρωσική πρεσβεία στις δηλώσεις Πομπέο, σχολίασε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν στις δημόσιες τοποθετήσεις τους να τραβήξουν την Ελλάδα στο αντιρωσικό μέτωπο. Η αντιρωσική υστερία δύσκολα μπορεί να βρει ανταπόκριση στο φίλο ελληνικό λαό».

Σχολιάζοντας την επίσκεψη Πομπέο ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, είπε ότι «δεν βοηθούν την περιφερειακή ειρήνη η επίσκεψη στην Κυπριακή Δημοκρατία και μετά η επίσκεψη και στην Ελλάδα και οι δηλώσεις υποστήριξης. Αυτό επισκιάζει την πολιτική ίσων αποστάσεων των ΗΠΑ και δημιουργεί μια μη ικανοποιητική κατάσταση ως συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ. Πιστεύουμε πως οι ΗΠΑ πρέπει να επιστρέψουν στην ισορροπημένη τους πολιτική». Ισχυρίστηκε ότι έτσι ενισχύεται η «θέση της "μη επίλυσης" των Ελληνοκυπρίων» και μίλησε για «δηλώσεις υποστήριξης προς την Ελλάδα» που «κατευθύνουν σε λάθος πορεία όσους κάθονται απέναντί μας. Ετσι η Ελλάδα κάθε φορά προσπαθεί να επιβάλλει πράγματα και όρους».

«Η Τουρκία είναι μια χώρα διαβουλεύσεων. Αν θέλουν να επιλύσουν τα ζητήματα στο τραπέζι θα τα λύσουμε εκεί. Αν όμως θέλουν να επιλύσουν τα θέματα στο μέτωπο θα το κάνουμε στο μέτωπο. Αν όμως η άλλη πλευρά χρησιμοποιεί μόνο τη σκληρή δύναμη και όχι την λεπτή δύναμη της διπλωματίας, τότε και η Τουρκία ξέρει καλά να χρησιμοποιεί τις Ενοπλες Δυνάμεις της, τη σκληρή της δύναμη», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ