Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
«Εικονική πραγματικότητα» και ημίμετρα κατόπιν εορτής

Την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία εξακολουθούν να στενάζουν κάτω από τις τεράστιες ελλείψεις, με την κατάσταση να γίνεται όλο και πιο εκρηκτική με τη νέα έξαρση της πανδημίας, ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης επανέλαβε στη χτεσινή κυβερνητική ενημέρωση για τον κορονοϊό το απατηλό αφήγημα περί «ενίσχυσης του ΕΣΥ», αραδιάζοντας χιλιάδες προσλήψεις που - όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο - «θα γίνουν σύντομα», αλλά και πάλι βρίσκονται μακριά από τις πραγματικές ανάγκες, ενώ για την πετσοκομμένη κρατική χρηματοδότηση υποστήριξε ότι θα αυξηθεί «αν χρειαστεί...».

Στα 39 τα κρούσματα στους εργάτες γης στο δήμο Ευρώτα

Σε ό,τι αφορά στα μαζικά κρούσματα στους μετανάστες εργάτες γης στο δήμο Ευρώτα Λακωνίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι στα πρώτα 850 δείγματα που έχουν εξεταστεί, εντοπίστηκαν 39 θετικά κρούσματα. Από τη συγκεκριμένη αναφορά ωστόσο προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα ακόμα και για τα στοιχεία που ανακοινώνονται: Ενώ μέχρι και προχτές είχαν γνωστοποιηθεί 32 κρούσματα, τα επιπλέον 7 κρούσματα δεν εμφανίζονται πουθενά στα χτεσινά στοιχεία γεωγραφικής κατανομής, με την Λακωνία να καταγράφει 0 κρούσματα...

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε για μια ακόμα φορά ημίμετρα κατόπιν εορτής, όπως την πραγματοποίηση τεστ στους 1.300 εργάτες γης της περιοχής και σε άλλους κατοίκους, την επιβολή χρήσης μάσκας, την αποφυγή εργασίας για 14 μέρες και έλεγχο μετακινήσεων. Δεν είπε κουβέντα για τα βασικά προβλήματα, για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες εργάτες γης, που δρουν πολλαπλασιαστικά στην εξέλιξη και τη διασπορά της νόσου, για τις τεράστιες ελλείψεις στις δημόσιες μονάδες Υγείας της περιοχής, όπως το ΚΥ Βλαχιώτη, για το τι μέτρα στήριξης θα παρθούν για τη στήριξη των μεταναστών εργατών που επιβιώνουν με άθλια μεροκάματα και τώρα θα πρέπει «να αποφεύγουν την εργασία για 14 μέρες»...

Εύλογα ερωτήματα και ενημέρωση με το σταγονόμετρο

Στο μεταξύ, σε αντίθεση με τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, για μια ακόμα φορά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αρνήθηκε ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό για το οποίο δεν είναι γνωστή η πηγή μόλυνσης.

Ανέφερε ότι είναι μια δυναμική διαδικασία και τελικά η ιχνηλασία καταλήγει ακόμα και για τα κρούσματα που αρχικά εμφανίζονται ως «υπό διερεύνηση».

Ωστόσο, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ, από τα 18.123 κρούσματα στη χώρα, αναφέρεται ότι το 16% θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και το 41,3% σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Για το υπόλοιπο 42,7% των κρουσμάτων δεν δίνεται κανένα στοιχείο.

Προκύπτει επομένως το εύλογο ερώτημα, εάν η ιχνηλάτηση όντως καταλήγει σε συμπεράσματα για την πηγή μετάδοσης στη συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων, όπως λέει ο υφυπουργός, γιατί δεν δίνονται τα σχετικά στοιχεία. Αυτή η ενημέρωση με το σταγονόμετρο, βέβαια, «κουμπώνει» με τις τεκμηριωμένες καταγγελίες για το «κουκούλωμα» των στοιχείων σε σχέση με την εξάπλωση του κορονοϊού σε τουριστικές περιοχές, σε μεγάλους χώρους δουλειάς κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ