Σάββατο 3 Οχτώβρη 2020 - Κυριακή 4 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
«Δεν θα γίνουμε το μακρύ χέρι της κυβέρνησης ενάντια στους αγωνιζόμενους μαθητές»

Στάσεις εργασίας από ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ για να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη εκβιαστική Υπουργική Απόφαση

«

Δεν θα γίνουμε το μακρύ χέρι της κυβέρνησης ενάντια στους αγωνιζόμενους μαθητές», δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί απέναντι στην πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησης για εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη, με αποκλεισμό όσων μαθητών προβαίνουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Η ΟΛΜΕ προχώρησε σε προκήρυξη τρίωρων στάσεων εργασίας για την Παρασκευή και τη Δευτέρα, με ΕΛΜΕ να προσθέτουν με αποφάσεις τους τρεις ακόμα ώρες προκειμένου να καλύψουν όλο το ωράριο και οι εκπαιδευτικοί να μην υλοποιήσουν την απαράδεκτη απόφαση.

Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων το ΔΣ της Ομοσπονδίας, «στην ΥΑ 131451/ΓΔ4 αναφέρεται ότι θα παίρνουν απουσίες όσοι μαθητές δεν συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση. Αδιαφορεί για άλλη μία φορά το ΥΠΑΙΘ για τα παιδιά που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (30% βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ) και όχι μόνο δεν τους τον παρείχε, παρά τις ψευδείς εξαγγελίες, αλλά τους τιμωρεί για τη φτώχεια τους με απουσίες.

Ταυτόχρονα, προβλέπεται, όλως παρανόμως, ο αποκλεισμός από την τηλεκπαίδευση και άρα υποχρεωτική απουσία όσων μαθητών συνεχίσουν να αγωνίζονται. Προσπαθεί να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε καταδότες των μαθητών τους. Είναι αυτονόητο ότι κανείς/καμία εκπαιδευτικός δεν πρόκειται να παίξει έναν τέτοιο ρόλο.

Οι εκπαιδευτικοί το προηγούμενο διάστημα στάθηκαν δίπλα στους μαθητές τους κάνοντας εξ αποστάσεως εκπαίδευση με αποκλειστικά δικά τους μέσα, αφού το ΥΠΑΙΘ δεν παρείχε κανέναν εξοπλισμό. Κανείς/καμία εκπαιδευτικός δεν είναι υποχρεωμένος ούτε να διαθέτει τέτοιο εξοπλισμό ούτε να χρησιμοποιεί δικά του μέσα.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας αντί να λύσουν τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων, αντί να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, επιλέγουν τον απαράδεκτο δρόμο των απειλών, των εκφοβισμών και της τρομοκρατίας».

«Ξεκαθαρίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν πρόκειται να παίξουμε το ρόλο του παιδονόμου, ούτε πρόκειται να γίνουμε χαφιέδες των αγωνιζόμενων μαθητών. Δεν πρόκειται να καταστούμε μηχανισμός απεργοσπασίας σε βάρος των μαθητικών κινητοποιήσεων», σημειώνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών».

Καλεί, παράλληλα, «η υπουργός και η κυβέρνηση να απολογηθούν εδώ και τώρα:

Γιατί ήδη από το Μάρτη απέκλεισαν το ενδεχόμενο μείωσης μαθητών ανά τάξη.

Γιατί έχουν ακόμα και τώρα αφήσει άδεια τα σχολεία από εκπαιδευτικούς. Στα παστωμένα 27άρια τμήματα λείπουν αυτή τη στιγμή πάνω από 8.000 εκπαιδευτικοί, χάνονται πάνω από 170.000 διδακτικές ώρες κάθε βδομάδα.

Γιατί έχουν λιγότερες από 1 καθαρίστριες ανά σχολικό κτίριο! Στα 13.000 σχολικά κτίρια αντιστοιχούν 10.000 καθαρίστριες!

Γιατί αρνούνται την επαναλειτουργία σχολικών κτιρίων.

Η ενοχή τους είναι κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανής, είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν τα σχολεία υγειονομικές βόμβες και κλειστά. Γι' αυτό άλλωστε και αναζητούν τους "υποκινητές", χαρακτηρίζουν τους μαθητές "ανώριμους" και προσπαθούν να κάνουν τους εκπαιδευτικούς συνενόχους τους».

Η ΑΣΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να δώσουν τη μάχη ενάντια στη λογική που υπουργείου Παιδείας που τους θέλει καταδότες των μαθητών τους, εφαρμόζοντας την απόφαση της Ομοσπονδίας και των ΕΛΜΕ, με σύγκληση συλλόγων διδασκόντων, ώστε να παρθούν αποφάσεις μη εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ