Παρασκευή 9 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Κοινοβουλευτικές «συστάσεις» κατά της «Huawei»

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

«Σαφή αποδεικτικά στοιχεία» που καταδεικνύουν «συνέργεια» ανάμεσα στην κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών «Huawei» και το κινεζικό κράτος ισχυρίστηκε χτες πως εντόπισε η Επιτροπή Αμυνας της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων.

Ζήτησε από την κυβέρνηση να αποκλείσει τον κινεζικό κολοσσό μία ώρα αρχύτερα από το στήσιμο των δικτύων 5G, καθώς δεν φάνηκε ικανοποιημένη από τη σχετική απόφαση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον τον περασμένο Ιούλη, που άφηνε στη «Huawei» ένα περιθώριο πιθανής επανεισόδου στο στήσιμο των νέων δικτύων τελευταίας γενιάς. Επίσης απαίτησε να επισπευστεί έως το 2025, αντί του 2027, η προθεσμία που έχει δώσει η βρετανική κυβέρνηση στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών ίντερνετ προκειμένου να απομακρύνουν όλο τον εξοπλισμό της «Huawei» από τα βρετανικά συστήματα τηλεπικοινωνιών.

Το αγκάθι του Brexit

Νωρίτερα, ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, ζήτησε από τα κράτη - μέλη της ΕΕ να βρουν ένα συμβιβασμό μεταξύ τους για την αλιεία στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία, οι οποίες φτάνουν στο πιο κρίσιμο σημείο τους.

Ο Μπαρνιέ απηύθυνε την πρόσκληση κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στις Βρυξέλλες με τους πρέσβεις των κρατών - μελών, τονίζοντας πως η ΕΕ πρέπει να φανεί «αποφασιστική» στις άλλες προτεραιότητές της στη διαπραγμάτευση: Στις κρατικές ενισχύσεις και στη διαχείριση της μελλοντικής συμφωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ