Τρίτη 13 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Πέμπτη

Σε απεργία προχωρούν την Πέμπτη 15/10 οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Ομοσπονδίες και Σωματεία απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε μια σειρά πόλεων, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται να δώσουν το «παρών» και στα σημερινά συλλαλητήρια, δίπλα στους εργαζόμενους και τα σωματεία στον ιδιωτικό τομέα.

Στο πλαίσιο της απεργίας, Σωματεία και Ομοσπονδίες καλούν την Πέμπτη σε συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 10 π.μ. στα Προπύλαια. Στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση οργανώνεται στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν επίσης οριστεί μεταξύ άλλων σε Βόλο (10 π.μ., Αγ. Νικόλαος), Γρεβενά (10 π.μ., πλατεία Λαχαναγοράς), Δράμα (10.30 π.μ., Νοσοκομείο), Ζάκυνθο (11 π.μ., πρώην νομαρχία), Ηράκλειο (10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας), Ικαρία (11 π.μ., Αγιος Κήρυκος), Κοζάνη (10.30 π.μ., κεντρική πλατεία), Λήμνο (11 π.μ., Νοσοκομείο), Σάμο (11 π.μ., πλατεία Πυθαγόρα), Τρίπολη (1 μ.μ., Παναρκαδικό Νοσοκομείο), Χίο (10.30 π.μ., είσοδος Απλωταριάς).

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία καλεί το ΠΑΜΕ, προβάλλοντας μεταξύ άλλων τα αιτήματα για μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, καθαρά σχολεία με 15 μαθητές ανά τμήμα, με μαζικές προσλήψεις καθαριστριών και εκπαιδευτικών, κάλυψη όλων των κενών στις δημόσιες υπηρεσίες, αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά 13ου - 14ου μισθού.

Νοσοκομειακοί γιατροί: Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους δασκάλους, τους καθηγητές, τους εργαζόμενους στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, στα υπουργεία, στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την προστασία της υγείας και της ζωής μας, για τα δικαιώματά μας», τονίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) μπροστά στην απεργία.

Στην ανακοίνωσή της στηλιτεύει τα κυβερνητικά παραμύθια για «θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας», «χιλιάδες προσλήψεις» και «1.000 κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν». Καταγγέλλει ότι αντί για επίταξη του ιδιωτικού τομέα η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα οι κλινικάρχες να «τσεπώσουν» 30 εκατ. ευρώ επιπλέον, ανοίγοντας κλίνες ΜΕΘ «χωρίς κανείς να τους ελέγχει αν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές» και νοσηλεύοντας ασθενείς «μόνο αν τους συμφέρει». Ενώ αντί να μονιμοποιήσει τους επικουρικούς «παρατείνει την ομηρία τους για ακόμα ένα χρόνο».

«Μετατρέπουμε την ανησυχία, την αγανάκτηση και την οργή σε οργανωμένο αγώνα, συλλογική διεκδίκηση και δράση. Η μεγαλειώδης διαδήλωση, το αγωνιστικό ξέσπασμα χιλιάδων εργαζομένων και νεολαίας που απαιτούσε την καταδίκη της φασιστικής, ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, είναι απόδειξη της δύναμης που έχουμε οι εργαζόμενοι να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Το γνωρίζουν καλά. Γι' αυτό παίρνουν μέτρα για να θωρακιστεί το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που υπηρετούν», σημειώνει η ΟΕΝΓΕ και καταλήγει: «Στις 15 Οκτώβρη απεργούμε. Δίνουμε απάντηση στα σχέδιά τους σε βάρος μας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ