Τρίτη 13 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Καταγγελία για φακέλωμα εργαζομένων σε σούπερ μάρκετ

Προσπάθεια φακελώματος των εργαζομένων από τη νέα εργοδοσία στα σούπερ μάρκετ «Δήμητρα» καταγγέλλει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

«Η εργοδοσία τις τελευταίες μέρες διακινεί έντυπο με το οποίο τους ζητά να της "εμπιστευτούν" μια σειρά από προσωπικά τους δεδομένα, κάποια από αυτά ιδιαίτερα ευαίσθητα, όπως ζητήματα που σχετίζονται με την υγεία τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο.

Υπενθυμίζει ότι η εργοδότρια εταιρεία SYNKA «διαμορφώνει τις προϋποθέσεις αλλαγής των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων», αφού πρόσφατα επιχείρησε να αποσπάσει υπογραφή σε «ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης εργασιακής σχέσης».

Η ανακοίνωση τονίζει ότι «τόσο το "ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης εργασιακής σχέσης" όσο και αυτό το έντυπο φακελώματος υπό τον τίτλο "Βιογραφικό εργαζόμενου" μπορούν να αξιοποιηθούν από την εργοδοσία για μειώσεις μισθών, απολύσεις κ.λπ.». Αέρα στα πανιά της εργοδοσίας, επισημαίνει, δίνουν τα μέτρα που έχουν ψηφίσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, ενώ «βρώμικο ρόλο σε βάρος των συναδέλφων παίζει και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός του επιχειρησιακού σωματείου του συνεταιρισμού».

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στον εκβιασμό, να μην υπογράψουν το έντυπο φακελώματος, αντίθετα να δυναμώσουν τον αγώνα μέσα από τις γραμμές του σωματείου για προστασία των δικαιωμάτων και της υγείας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ