Τρίτη 13 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Με αποφασιστικότητα μπροστά σε νέες κινητοποιήσεις σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Πολύμορφες δράσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας

Την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη
Την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη
Με πολύμορφες δράσεις συνεχίζουν τον αγώνα τους οι μαθητές, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην ασφαλή λειτουργία των σχολείων τους σε συνθήκες πανδημίας, διαμηνύοντας παράλληλα ότι «διάλογος δεν γίνεται με ΜΑΤ και χημικά».

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας δίνει σήμερα συνέντευξη Τύπου (στις 14.30 στα γραφεία της ΟΛΜΕ) για να προβάλει τα αιτήματα των μαθητών και τη συνέχεια των μαθητικών αγώνων το επόμενο διάστημα, να μιλήσει για τη βίαιη καταστολή που δέχτηκε η μαθητική κινητοποίηση την Παρασκευή στο υπουργείο Παιδείας και να ανανεώσει το αγωνιστικό ραντεβού για το νέο μαθητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 15 Οκτώβρη, στις 10 π.μ., στα Προπύλαια.

Στη Θεσσαλονίκη, δεκάδες μαθητές βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στον Λευκό Πύργο, όπου, σε μια συμβολική κίνηση, έσπασαν το «τείχος της αμορφωσιάς που υψώνει η κυβέρνηση», αφού πρώτα έγραψαν πάνω του όλα αυτά που θέλουν να πετάξουν έξω από τα σχολεία τους. Οι μαθητές μοίρασαν το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής για συμμετοχή μαζί με τους εκπαιδευτικούς στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στο Δημόσιο, στις 15 Οκτώβρη στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στη Λάρισα
Στη Λάρισα
Την Παρασκευή, μαζί με φοιτητές και εργαζόμενους, έδωσαν άμεση απάντηση στην άγρια καταστολή της κυβέρνησης ενάντια στους λαϊκούς αγώνες. Με τη μαχητική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, διαδήλωσαν μαζικά ότι «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει» αλλά και «Στους μαθητές δεν πιάνει η τρομοκρατία, δώστε λεφτά για την Παιδεία». Χαιρετισμό απηύθυναν ο Γιάννης Σιταρίδης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης, και ο Πέτρος Σημάδης, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων, οι οποίοι κατήγγειλαν την κρατική καταστολή αλλά και τον εμπαιγμό από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία στα δίκαια αιτήματα των μαθητών απαντά με ΜΑΤ και δακρυγόνα.

Σε αντίστοιχη συγκέντρωση προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου οι μαθητές στη Λάρισα, στο αρχαίο θέατρο. Στη συγκέντρωση μίλησαν, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών, ο Κώστας Ζαχαράκης, ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων, Γιάννης Παναγιώτου, και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιάννης Σκόκας, που χαρακτήρισαν απαράδεκτο το γεγονός ότι η κυβέρνηση χτυπά ανήλικους μαθητές, καταφεύγει σε ΜΑΤ, γκλοπ και δακρυγόνα, ενώ επισήμαναν πως αυτή η στάση δείχνει πού στόχευε ο νόμος για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Στη συνέχεια, ακολούθησε πορεία που βρήκε θετική ανταπόκριση από το λαό της πόλης και κατέληξε στην κεντρική πλατεία, με το ραντεβού να ανανεώνεται για τους επόμενους αγώνες μαθητών και εργαζομένων.

«Η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο πως ό,τι και να λέει για διάλογο με εμάς τους μαθητές, δεν έχει κανέναν απολύτως σκοπό να το κάνει», σχολιάζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πάτρας, σε ανακοίνωσή της με αφορμή το χτύπημα της μαθητικής διαδήλωσης την Παρασκευή στο υπουργείο Παιδείας και μεταξύ άλλων τονίζει: «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με τη μορφή που θα επιλέξει το κάθε σχολείο, συντονισμένοι και μαζικοποιώντας τη Συντονιστική μας Επιτροπή. Καλούμε συνελεύσεις στα σχολεία μας γιατί όλοι μαζί, συλλογικά, ξεκινήσαμε αυτόν τον αγώνα και όλοι μαζί πρέπει να αποφασίζουμε για τη συνέχειά του. Καλούμε σε συμμετοχή στην πορεία που διοργανώνουν σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι σήμερα, Τρίτη, στις 18.30, από το Εργατικό Κέντρο (Κολοκοτρώνη)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ