Τρίτη 13 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΕ ΚΙΛΚΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνάντηση για τις ανάγκες των σχολείων της περιοχής

Η κατάσταση που επικρατεί, ιδιαίτερα στα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης του Κιλκίς, αλλά και στο Γυμνάσιο του Πολυκάστρου στα οποία φοιτά ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός μαθητών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κάτω από την αναγκαιότητα της προστασίας των μορφωτικών δικαιωμάτων και της υγείας των μαθητών, σε συνθήκες πανδημίας.

Επιβεβαιώθηκαν τα κενά σε εκπαιδευτικούς, αλλά και άλλες πλευρές όπως ο συνωστισμός σε πολυπληθή τμήματα και οι ελλείψεις σε καθαρίστριες, που καθιστούν αδύνατη την εκπλήρωση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ για σχολαστικό καθαρισμό των σχολείων. Επίσης αναδείχτηκε η άμεση ανάγκη για ίδρυση και ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, όπως το 4ο Γυμνάσιο και το 3ο ΓΕΛ Κιλκίς και το 2ο Γυμνάσιο στο Πολύκαστρο.

Τα μέλη του ΚΚΕ ανέδειξαν ακόμα τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας και επανέλαβαν την ανάγκη να γίνουν όλες οι προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν εξολοκλήρου τα κενά σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια.

Επίσης, να αξιοποιηθούν κτίρια του Δημοσίου ή των δήμων Κιλκίς και Παιονίας, να μετατραπούν σε σχολικές αίθουσες για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να γίνει πράξη το αίτημα για 15 μαθητές στην τάξη.

Να προσληφθεί όλο το απαραίτητο προσωπικό στην καθαριότητα που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των σχολικών μονάδων, για να γίνεται σχολαστικός καθαρισμός με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Να ξεκινήσει η διαδικασία ίδρυσης - ανέγερσης του 4ου Γυμνασίου και του 3ου ΓΕΛ στο Κιλκίς, του 2ου Γυμνασίου στο Πολύκαστρο, καθώς και οι απαραίτητες ενέργειες για άλλες σχολικές μονάδες, όπως το Μουσικό Γυμνάσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ