Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ «ΠΙΤΣΟΣ»
Χαριστική βολή στο προσωπικό της επιχείρησης

Κάλεσμα πάλης από το Συνδικάτο Μετάλλου για να μη μείνει κανένας εργαζόμενος στο δρόμο

Τη χαριστική βολή στο προσωπικό της επιχείρησης «Πίτσος» ετοιμάζεται να δώσει η γερμανική ιδιοκτήτρια «Bosch», η οποία ανακοίνωσε τη μεταφορά της παραγωγής της στην Τουρκία και το οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου, παρά την κερδοφορία της. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τη διαχρονική και σταδιακή συρρίκνωση του προσωπικού της που προωθούσε εδώ και χρόνια η εργοδοσία. Παράλληλα, και με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν καβγά γύρω από το ποιος από τους δύο μπορεί να «προσελκύσει επενδύσεις». Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την κυβέρνηση «δήθεν φιλοεπενδυτική», με τη ΝΔ να απαντά θυμίζοντας ότι επί των ημερών της δικής του διακυβέρνησης είχαν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις της επιχείρησης, ενώ και οι δύο δεν βγάζουν άχνα για τα τσακισμένα εργατικά δικαιώματα και τους εργαζόμενους που πετιούνται στην ανεργία.

Την εξέλιξη καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας καλώντας τους εργαζόμενους σε αποφασιστικό αγώνα και απαιτώντας να παραμείνει ανοιχτό το εργοστάσιο, να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας, να μην υπάρξει κανένας άνεργος.

Αναλύοντας το πώς φτάσαμε έως εδώ, το Συνδικάτο σημειώνει ότι δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Και θυμίζει ότι χρόνια τώρα «βλέπαμε τις αποχωρήσεις με μπόνους χιλιάδων ευρώ. Εδώ και χρόνια έχει προαναγγελθεί το λουκέτο. Η εργοδοσία μέσω της τεράστιας κερδοφορίας εξασφάλιζε μπόνους και προχωρούσε σε εθελούσιες ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο λόγος του λουκέτου σαφέστατος, η BSH για λόγους ακόμα μεγαλύτερης κερδοφορίας πάει αλλού την παραγωγή. Εννοείται πως δεν θα κάτσει να σκεφτεί τι θα κάνουν και πώς θα ζήσουν οι εργαζόμενοι, όταν θα είναι άνεργοι, απολυμένοι. Κανένας καπιταλιστής δεν λογαριάζει τους εργαζόμενους παρά μόνο τα κέρδη του. Εχουν το ελεύθερο από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ, άλλωστε τα νομοσχέδια που δίνουν "γην και ύδωρ" στους βιομηχάνους είναι η καθημερινότητα του νομοθετικού έργου του Κοινοβουλίου.

Το συνδικάτο μας - συνεχίζει η ανακοίνωση - εδώ και χρόνια είχε επανειλημμένα καταγγείλει αυτήν την προοπτική, όπως και όλους όσοι στηρίζανε τους εργοδότες, την εργοδοτική ΠΟΕΜ αλλά και το επιχειρησιακό σωματείο στην "Πίτσος", που προστάτευαν τα συμφέροντα της BSH, της εργοδοσίας, και όχι αυτά των εργαζομένων.

Δεν έχουν κάνει το παραμικρό για να παρεμποδίσουν αυτήν την εξέλιξη που την γνωρίζουν χρόνια τώρα. Οι ευθύνες της ΠΟΕΜ είναι τεράστιες, όπως και για πολλά άλλα λουκέτα και για πολλά ακόμα που ζούμε ως εργαζόμενοι. Είναι εργαλείο του ΣΕΒ και των κυβερνήσεων.

Το συνδικάτο μας καλεί όλους τους εργαζόμενους της BSH (πρώην ΠΙΤΣΟΣ) σε άμεση οργάνωση του αγώνα για να παρεμποδίσουμε αυτήν την αρνητική εξέλιξη».

Απευθυνόμενο στους εργαζόμενους της «Πίτσος» και αναδεικνύοντας τη σημασία του ενωμένου αγώνα τονίζει:

«Μαζί με τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους από τη ΛΑΡΚΟ αλλά και πολλούς άλλους να χτίσουμε κάστρα υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα που το τσακίζουν οι νόμοι της οικονομίας της αγοράς. Οι εργοδότες δεν λογαριάζουν παρά μόνο το κέρδος και μάλιστα το μέγιστο.

Η κυβέρνηση, που νομοθετεί ό,τι της προστάζουν ο ΣΕΒ και οι κεφαλαιοκράτες, να αναγκαστεί κάτω από τον αποφασιστικό μας αγώνα να δώσει τη λύση που συμφέρει τους εργαζόμενους», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ