Τρίτη 20 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδηλώσεις και δραστηριότητες Οργανώσεων της ΚΝΕ

Από σήμερα Τρίτη ξεκινούν τα μαθήματα στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Πάτρα (Αστιγγος 77 και Μπιζανίου). Το πρόγραμμα των μαθημάτων είναι το εξής:

Σχέδιο, Τετάρτη 7 μ.μ.

Μπουζούκι, Πέμπτη 6.30 μ.μ.

Drums, Σάββατο 6 μ.μ.

Θεατρική ομάδα της ΚΝΕ, Τρίτη 9.30 μ.μ.

Συγκρότημα της ΚΝΕ, Σάββατο 8 μ.μ.

Κιθάρα, Πέμπτη 8 μ.μ.

Videography, Τετάρτη 5 μ.μ.

Πιάνο, Σάββατο 8 μ.μ.

Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι τέλος Οκτώβρη.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974744901 (Βαγγέλης), 6971910783 (Θανάσης).

Ιστορικός περίπατος στον Χορτιάτη

Ιστορικό περίπατο στον Χορτιάτη διοργανώνει το Σάββατο 24 Οκτώβρη η Περιφερειακή Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ μπροστά στη συμπλήρωση των 80 χρόνων από την 28η Οκτωβρίου.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ιστορικά γεγονότα (1940-1944) που εκτυλίχτηκαν στην περιοχή. Μια Ιστορία που πολλοί σήμερα προσπαθούν να αλλοιώσουν, να ξαναγράψουν, όμως όσο κι αν προσπαθούν, δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Η ηρωική πάλη του ελληνικού λαού ενάντια στη φασιστική κατοχή, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ, αποτελεί πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων για τους νέους και τις νέες, ειδικά τη σημερινή εποχή.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του ιστορικού περιπάτου έχει ως εξής:

-- 8.30 π.μ. Αναχώρηση με λεωφορεία από το Αγαλμα Βενιζέλου.

-- 9.30 π.μ. Επίσκεψη και ξενάγηση στο ιστορικό Μνημείο του Ολοκαυτώματος, εκεί όπου εκτυλίχθηκε το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη από τους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, με θύματα 149 κατοίκους.

-- 10.30 π.μ. Πεζοπορία προς το Καταφύγιο ΣΕΟ στον Χορτιάτη.

-- 12 μ. Αφιξη στο Καταφύγιο ΣΕΟ όπου θα υπάρχει χρόνος για διασκέδαση και αναψυχή των συμμετεχόντων. Επίσης θα γίνει συζήτηση με τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ για τα ιστορικά συμπεράσματα της περιόδου.

-- 4 μ.μ. Επιστροφή με πεζοπορία στον Χορτιάτη.

-- 5.30 μ.μ. Αναχώρηση με τα λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για δηλώσεις συμμετοχής: 6948354787.

Ενάντια στα ναρκωτικά

Οι Οργανώσεις Κεντρικής Ευρώπης της ΚΝΕ διοργανώνουν το Σάββατο 24 Οκτώβρη, στις 5 μ.μ. (6 μ.μ. Ελλάδας), διαδικτυακή εκδήλωση - βιβλιοπαρουσίαση της νέας έκδοσης του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ με τίτλο «Με το ΚΚΕ μπροστά για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Για μία κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά».

Ομιλητής θα είναι ο Παναγιώτης Κατηφές, υπεύθυνος του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση θα γίνει στη διαδικτυακή πλατφόρμα Zoom. Οποιος θέλει να την παρακολουθήσει, μπορεί να έχει πρόσβαση μέσω του συνδέσμου: https://us02web.zoom.us/j/3866067384.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ