Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ
Αντιπαράθεση για «κρίσιμες» πολιτείες

Συνεχίζει την εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοέμβρη ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντ. Τραμπ, με νέα «φόρα» - μετά την ασθένειά του από κορονοϊό - με κύριο στόχο να διατηρήσει την κυριαρχία που είχε το 2016 σε πολιτείες όπως η Πενσιλβάνια, η Φλόριντα και η Βόρεια Καρολίνα, που θεωρούνται κρίσιμες για να επικρατήσει του Δημοκρατικού υποψηφίου, Τζ. Μπάιντεν.

Επίσης δημοσιοποιήθηκαν οι θέσεις του Μπάιντεν για την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο στην αγγλόφωνη αλβανική εφημερίδα «Illyria» των ΗΠΑ. Εκεί, ο Μπάιντεν (που είχε υποστηρίξει τη ΝΑΤΟική επίθεση του 1999 στην τότε ΟΔ Γιουγκοσλαβίας) υπόσχεται πως θα συνεχίσει να υποστηρίζει «την ασφάλεια, την οικονομική και δημοκρατική ανάπτυξη της Αλβανίας». Προβάλλοντας την ιδιότητα «παλιού φίλου της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου», διαβεβαιώνει πως θα ενισχύσει τις αμερικανο-αλβανικές σχέσεις, αυξάνοντας τη συνεργασία στον τομέα της άμυνας και στο ΝΑΤΟ.

Την Πέμπτη (ξημερώματα Παρασκευής ώρα Ελλάδας) αναμένεται η δεύτερη και τελευταία τηλεμαχία των δύο υποψηφίων, όπου θα υπάρχει πρόβλεψη για κλείσιμο των μικροφώνων των δύο υποψηφίων μετά την πάροδο δύο λεπτών κατά τα οποία θα πρέπει να απαντήσουν, για να αποφευχθεί η ...χάβρα του πρώτου «ντιμπέιτ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ