Τρίτη 3 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Τζιχαντιστές της «Μπόκο Χαράμ» σκότωσαν 12 ανθρώπους και απήγαγαν άλλους επτά προχτές, σε επίθεση εναντίον χωριού κοντά στην Τσιμπόκ, στη βορειοανατολική Νιγηρία.

ΟΤΤΑΒΑ.-- Ο 24χρονος Καναδός που σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους πέντε τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή στο Κεμπέκ δήλωσε πως ήθελε «να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα». Η καναδική αστυνομία ανακοίνωσε πάντως πως δεν φαίνεται να συνδέεται με κάποια τρομοκρατική οργάνωση ο δράστης, που βγήκε το Σάββατο ντυμένος με μεσαιωνική στολή κρατώντας στα χέρια ένα γιαπωνέζικο κοφτερό σπαθί.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο Βρετανός πολιτικός Νάιτζελ Φάρατζ, που ξεκίνησε ως στέλεχος των κυβερνώντων Συντηρητικών, ίδρυσε το 2006 το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα UKIP και το 2019 το κόμμα του Brexit, ανακοίνωσε πως προχωρά στην ίδρυση νέου πολιτικού σχήματος με την ονομασία «Reform UK».

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Πάνω από 10 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες ακόμα τραυματίστηκαν μετά από επίθεση βομβιστών αλλά και ενόπλων, χτες το μεσημέρι, στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ. Ακριβής εικόνα για τα θύματα δεν υπήρχε μέχρι αργά χτες, ούτε και για τους υπεύθυνους της επίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ