Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
Επιμένει η κυβέρνηση στην απόφαση - παρωδία για ηλεκτρονικές εκλογές

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ είχε χτες ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συνάντηση
Από τη χτεσινή συνάντηση
Παρά τις έντονες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, η κυβέρνηση εμμένει στην απόφαση για πραγματοποίηση των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαίδευσης με ηλεκτρονική ψηφοφορία, στις 7 Νοέμβρη. Επικαλούμενη ότι «η δημοκρατία δεν σταματά στην πανδημία», η υπουργός Παιδείας με τη στήριξη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, προσπαθεί να επιβάλει αυτήν τη διαδικασία, χρησιμοποιώντας μάλιστα ψηφοδέλτια που οι ίδιες οι παρατάξεις τα έχουν αποσύρει αντιδρώντας στις εκλογές - παρωδία.

Η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία καλούν σε αποχή από τις εκλογές και υπερασπίζονται το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να επιλέγουν το πώς θα εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους. Η κυβέρνηση, αν και έχει τη δυνατότητα, δεν θέλει να προχωρήσει σε παράταση της θητείας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, ενώ για την περίπτωση παραίτησης όσων - παρά την απόσυρση των ψηφοδελτίων και υποψηφιοτήτων - εκλεγούν, η υπουργός δήλωσε πως θα πρέπει να γίνει κάποια τροποποίηση στη σύνθεση των Συμβουλίων, δηλαδή αυτά να λειτουργήσουν χωρίς αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών!

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χτες με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Θ. Τσούχλο. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μετά τη συνάντηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις για τις εκλογές της ΟΛΜΕ και την απόφασή της να απέχει από την ηλεκτρονική ψηφοφορία: «Στηρίζουμε την απόφαση της ΟΛΜΕ να απέχει από την ηλεκτρονική εκλογική διαδικασία - παρωδία, που επιβάλλει το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση, σε μια περίοδο μάλιστα που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ η μαζική, συλλογική διαδικασία των σωματείων, των ΕΛΜΕ, η ζωντανή συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων, ο αγώνας ενάντια στο κύμα των νέων αντιεκπαιδευτικών, αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται αυτή την περίοδο και το επόμενο διάστημα».

Επιπλέον, σχετικά με την απαράδεκτη εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει τη διενέργεια ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και επιβάλλει αυτήν τη διαδικασία, παρά το γεγονός ότι έχουν αποσυρθεί ψηφοδέλτια, ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε:

«Εμείς, ως ΚΚΕ, θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και στη Βουλή και προς την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για να σταματήσει αυτή η διαδικασία, να ακυρωθεί η επιμονή του υπουργείου Παιδείας, που φτάνει μέχρι και το σημείο γελοιότητας - δεν είναι γελοιότητα, είναι τραγωδία στην πραγματικότητα, είναι αντιδημοκρατικό, αντισυνταγματικό το μέτρο που παίρνει - να υποχρεώνει ακόμα και τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να απέχουν, που δεν θέλουν να βάλουν υποψηφιότητα, να τους έχει αναρτήσει στους καταλόγους των υποψηφίων για την επόμενη εκλογική διαδικασία, την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Είναι απαράδεκτο, θα πρέπει με παρέμβαση της πλειοψηφίας της Βουλής, αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης, να καταργηθεί αυτό το μέτρο του υπουργείου Παιδείας άμεσα!».

Μιλώντας για το θέμα μετά τη χτεσινή συνάντηση, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θ. Τσούχλος, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η ΟΛΜΕ αρνείται την προτεινόμενη από την υπουργό Παιδείας ηλεκτρονική ψηφοφορία. Ζητάμε να αναβληθούν αυτές οι εκλογές και να γίνουν με κάλπη, εφόσον και η ίδια η υπουργός Παιδείας έχει πάρει 8μηνη δυνατότητα παράτασης, από τη Βουλή, των αιρετών. Ούτως ή άλλως υπάρχει και σχετική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος λογικά, λόγω πανδημίας, αναβάλλει τις εκλογές σε όλα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια του Δημοσίου και δυστυχώς μόνο οι εκπαιδευτικοί εξαιρούνται. Παράλληλα, η ΟΛΜΕ και όλες οι παρατάξεις που την απαρτίζουν έχουν αποσυρθεί από αυτές τις εκλογές - παρωδία. Η υπουργός Παιδείας εμμονικά επιμένει να αναρτά ηλεκτρονικά και να έχει υπό κράτηση όλες και όλους αυτούς που αρνούνται να συμμετάσχουν σε αυτές τις εκλογές - παρωδία. Είναι θέμα δημοκρατίας. Για τον λόγο αυτό καλούμε πλέον τον πρωθυπουργό να λάβει θέση και να σταματήσει όλη αυτήν τη διαδικασία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγαλώνει καθημερινά το ρεύμα εναντίωσης στις ηλεκτρονικές εκλογές - παρωδία (2022-10-26 00:00:00.0)
Αποσύρει το ψηφοδέλτιό της από τις ηλεκτρονικές εκλογές - παρωδία (2021-10-13 00:00:00.0)
Πλατύ κάλεσμα αποχής από τις εκλογές - παρωδία (2020-11-06 00:00:00.0)
Καμία συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές (2020-10-30 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2004-02-07 00:00:00.0)
Μάθημα αλά Αρσένη (1997-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ