Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Παιδείας

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις ενάντια στα νέα μέτρα καταστολής που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Από την παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Από την παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Με συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, σήμερα Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, ξεδιπλώνεται το αγωνιστικό πρόγραμμα φοιτητικών συλλόγων της Αττικής ενάντια στην ένταση των μέτρων καταστολής στα πανεπιστήμια.

Χτες το πρωί, αντιπροσωπεία των φοιτητικών συλλόγων Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ του ΠαΔΑ και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ και ΑΣΠΑΙΤΕ, στη βάση του κοινού πλαισίου πάλης ενάντια στη νέα αντιλαϊκή επίθεση, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στη συνέχεια, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από τα Προπύλαια, αναφέρθηκαν στα νέα μέτρα, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις και να συμμετάσχουν στη σημερινή κινητοποίηση.

«Τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, με τον προπηλακισμό του πρύτανη, έδωσαν την καλύτερη αφορμή στην κυβέρνηση να συκοφαντήσει τους φοιτητές, τους συλλόγους μας και τους αγώνες μας, να περάσει σε νέο γύρο επίθεσης εντείνοντας τα μέτρα καταστολής στα πανεπιστήμια», είπε η Χρύσα Λεμπέση - Πάκου, από τον Σύλλογο Ιστορικού - Αρχαιολογικού, συμπληρώνοντας: «Κάνουν ότι δεν ξέρουν πως αυτές οι προβοκατόρικες ομάδες και η δράση που αναπτύσσουν όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τους φοιτητές, αλλά είναι εχθρικές για μας και τα δικαιώματά μας. Οι ίδιοι οι φοιτητές τούς έχουμε απομονώσει και καταδικάσει δεκάδες φορές μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες και στη συγκεκριμένη περίπτωση δώσαμε άμεσα την απάντησή μας, καταγγείλαμε άμεσα τα γεγονότα και ξεκαθαρίσαμε πως αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τις μορφές πάλης και διεκδίκησης των Φοιτητικών Συλλόγων.

...και τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου των φοιτητικών συλλόγων
...και τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου των φοιτητικών συλλόγων
Η κυβέρνηση άδραξε την ευκαιρία για να φέρει νέες αντιδραστικές αλλαγές στα πανεπιστήμια, να βγάλει από τα συρτάρια της σχέδια που οι φοιτητές με τους αγώνες μας ήδη έχουμε εμποδίσει και απορρίψει, σχέδια που στοχεύουν άμεσα το δικαίωμά μας στη διεκδίκηση, στην οργάνωση της πάλης στους συλλόγους», τόνισε μεταξύ άλλων.

Οπως υπογραμμίστηκε εκ μέρους των συλλόγων, «είναι φανερό πως τα μέτρα αυτά δεν παίρνονται για να αντιμετωπίσουν τη δράση αυτών των ομάδων, όπως άλλωστε δεν την αντιμετώπισε και η άρση του ασύλου, που διαφημίστηκε από την κυβέρνηση ως η λύση του προβλήματος. Ολα αυτά έχουν άλλο στόχο, εμάς, το φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες μας μέσα στα ιδρύματα. Τα ίδια δεν προσπαθεί να κάνει άλλωστε η κυβέρνηση και στα σωματεία των εργαζομένων;

Οι αγώνες οι δικοί μας και συνολικά του λαού και της νεολαίας ούτε φιμώνονται ούτε μπαίνουν σε καραντίνα! Η μαζικοποίηση των συλλόγων μας, η ένταση της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας για ουσιαστική στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, για εξασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε να γυρίσουμε στα αμφιθέατρα και να συνεχίσουμε τις σπουδές μας, για να πάρουμε πτυχίο που θα μας εξασφαλίζει πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα και για να δουλέψουμε με αξιοπρεπείς μισθούς και όρους, είναι η δύναμή μας, είναι η καλύτερη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε στην ένταση της καταστολής, της συκοφαντίας και της τρομοκρατίας. Αυτό μας απέδειξαν και οι μαθητές με τους αγώνες τους όλο το προηγούμενο διάστημα».

Τα παραπάνω τόνισε η εκπρόσωπος των φοιτητών, που αναφέρθηκε επίσης στις διεκδικήσεις τους για σχολές ασφαλείς, σπουδές χωρίς αποκλεισμούς, δηλώνοντας αντίθεση στα μέτρα για πανεπιστημιακή αστυνομία, κάρτα εισόδου στα πανεπιστήμια, κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, αλλά και στο νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται για την Ανώτατη Εκπαίδευση και επιφυλάσσει περαιτέρω υποβάθμιση στις σπουδές.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης οι φοιτητικοί σύλλογοι Δασκάλων, Νοσηλευτικής, Μαθηματικού και άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ