Πέμπτη 10 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αρχή και τέλος παραστάσεων
Από τις «Ιστορίες της πόλης»
Από τις «Ιστορίες της πόλης»
  • Πρεμιέρα, σήμερα, στο θέατρο «Συνεργείο» (πρώην «Ανάλια», Φραγκούδη 18-20), με το έργο του Χοσέ Ριβέρα «Μαρισόλ», σε σκηνοθεσία Πέρη Μιχαηλίδη. Παίζουν: Βαλέρια Χριστοδουλίδη, Γιώργος Χρανιώτης, Νίκη Σερέτη, Τζίνα Αλοιμόνου.
  • Μέχρι την Κυριακή θα παίζεται στο «Σημείο», το έργο του Γιάννη Χρυσούλη «Ιστορίες της πόλης» σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, σκηνικά - κοστούμια Νίκου Νατσούλη. Παίζουν: Ιωάννα Μακρή, Κώστας Βελέντζας, Θάλεια Ματίκα, Δημήτρης Κανέλλος. Το έργο αποτελείται από σπονδυλωτές ιστορίες, άλλοτε τραγικές, άλλοτε κωμικές, παράλογες ή γεμάτες ποίηση, που σκιαγραφούν τη ζωή μιας μεγαλούπολης. Ενας ηθοποιός και οι παλιοί του έρωτες, μια μάνα που πουλά την κόρη της, μια γυναίκα ψάχνει το κατοικίδιό της, ένας ηλικιωμένος δολοφονείται χωρίς λόγο, δυο χάκερς εισβάλλουν στο Πεντάγωνο... Η μοναξιά, ο έρωτας, η ανάγκη επικοινωνίας με τους συνανθρώπους είναι μερικά από τα θέματα που θίγουν οι ιστορίες.
  • Η επιθεώρηση «Πάμε με τα τέσσερα στο 2004» παρουσιάζεται στο θέατρο «Αυλαία» στον Πειραιά. Τα κείμενα είναι του Ναπολέοντα Ελευθερίου, η μουσική του Ζακ Ιακωβίδη, η σκηνοθεσία και οι χορογραφίες του Γιάννη Χριστόπουλου, τα κοστούμια του Γιώργου Μαυρομάτη και τα σκηνικά της Ελένης Λύρα. Παίζουν: Νίκος Τσούκας, Νέλη Γκίνη, Σταμάτης Τζελέπης, Γιάννης Χριστόπουλος, Κώστας Μπακάλης κ.ά.
  • Μέχρι τις 27 του Γενάρη θα παίζεται στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Νέο Ριάλτο» το έργο «Ο Χιονάνθρωπος και το Κορίτσι» του Ευγένιου Τριβιζά, σε σκηνοθεσία Χρήστου Κελαντώνη, μουσική Νότη Μαυρουδή. Παίζουν: Απόστολος Αυγέρης, Γιώργος Γιαννούσης, Γιώργος Δρογγίτης, Ελενα Λαρίου, Γιώργος Παπαευσταθίου, Ευδοξία Παπαχρήστου, Νίκος Χίλιος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ