Πέμπτη 10 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μνήμη αδικοχαμένης νιότης

Να γράφει κανείς για το χαμό ενός νέου ανθρώπου είναι αβάσταχτο. Περισσότερο αβάσταχτο όταν πρόκειται για το χαμό του παιδιού ενός δικού σου ανθρώπου, φίλου και συντρόφου. Αναφερόμαστε στην κόρη της ηθοποιού και συντρόφισσας Μαρίας Δημητρούκα, την Αλκμήνη Φατούρου, η οποία στον ανθό της νιότης της, στα 28 της χρόνια, στις 6 Δεκεμβρίου 2001, χάθηκε σε τροχαίο, στην οδό Κατσώνη της Καλλιθέας. Ενας ασυνείδητος οδηγός συνέτριψε στην άσφαλτο τα όνειρα της κοπέλας και βύθισε στο πένθος την οικογένειά της και όσους, όπως εμείς, την πρωτογνώρισαν σε νηπιακή ηλικία σε Φεστιβάλ της ΚΝΕ να ανεμίζει μια σημαιούλα της νεολαίας, ή όσους τη γνώρισαν όταν μικρή μαθήτρια εντάχθηκε στους «Πρωτοπόρους» του Γκύζη.

Η Αλκμήνη Φατούρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Μετά το λύκειο σπούδασε στην ΑΚΤΟ σχέδιο. Στη συνέχεια, σε άλλη σχολή, σπούδασε αισθητική - μακιγιάζ. Συνεργάστηκε με πολλά περιοδικά. Αρκετά χρόνια σαν συνεργάτης της «Σινεγκράμ» δούλεψε σαν μακιγιέζ σε σίριαλ και εκπομπές του «ΜΕΓΚΑ» (λ.χ. «Mega. Εξω») και σε εκπομπές του «ΣΚΑΪ».

Την προσεχή Κυριακή (13/1), στις 10.45 πμ, στο νεκροταφείο του Ζωγράφου, η οικογένεια της Αλκμήνης Φατούρου θα τελέσει το 40ήμερο μνημόσυνό της και καλεί όλους τους φίλους και συντρόφους «για μια αγκαλιά και μια ευχή», όπως γράφει η μητέρα της, η οποία στη μνήμη του παιδιού της προσφέρει 50.000 στο ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ