Τρίτη 10 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε κίνδυνο η ζωή κρατούμενου σπουδαστή

Κίνδυνο διατρέχει η υγεία και η ζωή του κρατούμενου σπουδαστή Κώστα Σακκά, που βρίσκεται σε απεργία πείνας μετά την εκδικητική μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Ο συνήγορος υπεράσπισής του, Δημ. Τσοβόλας, ζητά να σταματήσει η αδικία και να ανακληθεί η σχετική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, ώστε να επανέλθει στον Κορυδαλλό για να συνεχίσει απρόσκοπτα τις σπουδές του. Ο δικηγόρος τονίζει ότι «σκοπός και στόχος του σωφρονιστικού μας συστήματος είναι ο σωφρονισμός και η δημιουργία προϋποθέσεων για την επανένταξη των φυλακισμένων στην κοινωνία και όχι η εκδίκηση και η εξόντωσή τους».

Ο Κώστας Σακκάς, φυλακισμένος περίπου δύο χρόνια στις φυλακές Κορυδαλλού, επέδειξε άριστη διαγωγή και ταυτόχρονα σπουδάζει στα ΙΕΚ Κορυδαλλού, όπου φοιτά επί δύο χρόνια, ενώ φέτος πέτυχε στις εξετάσεις και πέρασε στη Γεωπονική Σχολή. Ο συνήγορος επισημαίνει πως ενώ, «σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες θα πρέπει να διευκολύνεται ώστε να συνεχίσει τις σπουδές του, μέσα σε ένα ανεκτό κλίμα, όλως αιφνιδίως και χωρίς καμία αφορμή εκ μέρους του στις 7.11.2020, τον μετήγαγαν και μάλιστα με συνθήκες lockdown».

Nα σημειωθεί ότι το Σάββατο, χωρίς καμία αφορμή και ενώ είχε ξεκινήσει το lockdown, πήραν τον κρατούμενο και τον μετέφεραν στις φυλακές μιας περιοχής που εκτός των άλλων είναι πολύ επιβαρυμένη από την πανδημία. Ο κρατούμενος έστειλε επιστολή με την οποία ανακοίνωσε ότι ξεκινάει άμεσα απεργία πείνας και αμέσως μετά απεργία δίψας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ