Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Παρέμβαση για τις απολύσεις στην «Aegean»

Παρέμβαση ενάντια στις συνεχιζόμενες απολύσεις εργαζομένων στην αεροπορική επιχείρηση «Aegean» πραγματοποίησαν χτες το πρωί αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής και μέλη της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων του Αεροδρομίου Αθήνας, καταγγέλλοντας την εργοδοσία που ανακοίνωσε άλλες 7 απολύσεις, ενώ έχει προχωρήσει και σε δεκάδες ακόμα τους τελευταίους μήνες. Η εργοδοσία της «Aegean» αρνήθηκε να δεχτεί την αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Αεροδρομίου Αθήνας μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σε μια περίοδο που η ''Aegean'' ανακοινώνει τεράστια κέρδη, υλοποιεί μεγαλεπήβολα επενδυτικά προγράμματα κι απολαμβάνει εκατομμύρια από επιδοτήσεις, η εργοδοσία προχωράει προκλητικά σε νέο γύρο απολύσεων. Δεν φτάνει που δουλεύαμε μέσω τηλεργασίας και χωρίς ωράριο, δεν φτάνει που μας ξεζουμίζουν, τώρα μας απολύουν. Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για τη δήθεν διαφύλαξη των θέσεων εργασίας χρεοκοπούν από την ίδια την πραγματικότητα».

Σημειώνει επίσης ότι «η μάσκα του ''καλού εργοδότη'' και της ''μεγάλης οικογένειας" αποδεικνύεται πόσο ψεύτικη και υποκριτική είναι, όταν θίγεται το ποσοστό κερδοφορίας. Η εργοδοσία επιλέγει να απολύσει εργαζόμενους μετά από πολλά χρόνια δουλειάς, μετά από πολλά χρόνια εκμετάλλευσης». Καλεί τέλος τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία στις 26 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ