Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Καταγγέλλουν μεθοδεύσεις για σταμάτημα της παραγωγής

Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία ως ευκαιρία για να προωθήσει τα διαλυτικά της σχέδια

Να διασφαλιστούν η συνέχιση της ενιαίας παραγωγικής διαδικασίας της ΛΑΡΚΟ, οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων, απαιτούν με υπόμνημά τους τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στην επιχείρηση, καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αξιοποιήσει τον κορονοϊό για το σταμάτημα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

Οπως καταγγέλλουν τα σωματεία, «αυτό το διάστημα το μόνο που διαπιστώνεται είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τον Covid-19 για να περπατήσει την παύση λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ», αντί η διοίκηση να εξασφαλίσει προληπτικά τεστ και επαρκή μέτρα προστασίας στην παραγωγή, που οι τιμές του νικελίου είναι υψηλές, την ώρα μάλιστα που ενέταξε την εταιρεία στις ΚΑΔ με αναστολή συμβάσεων εργασίας.

Στο υπόμνημα προς τον πρωθυπουργό, που κοινοποιείται επίσης στα άλλα κόμματα, σε συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς της Τοπικής Διοίκησης, τα σωματεία επισημαίνουν ακόμα ότι η εφαρμογή της ειδικής διαχείρισης τους τελευταίους εννέα μήνες έχει οδηγήσει σε πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων και της συνέχισης λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, καθώς και σε καθεστώς πλήρους ανασφάλειας και αβεβαιότητας για τους εργαζόμενους.

Τονίζουν επίσης ότι οι εργαζόμενοι έχουν καταθέσει τις θέσεις και τις προτάσεις τους για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και των τεράστιων αναπτυξιακών δυνατοτήτων της ΛΑΡΚΟ, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τους διαλυτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και τους εγκληματικούς διαγωνισμούς εκποίησης, που σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, απαιτούν από την κυβέρνηση να διασφαλιστούν η παραγωγική διαδικασία και η ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και να ενημερώσει άμεσα τους εργαζόμενους για το σχεδιασμό της σχετικά με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Τονίζουν μάλιστα ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, έχοντας ως παρακαταθήκη τους αγώνες του 1977, των τελευταίων δεκαετιών και του προηγούμενου 9μηνου, θα συνεχίσουν μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά τους και να αποτρέψουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. «Ο βαρύς φόρος αίματος που έχουμε πληρώσει για το μεροκάματο, με 80 νεκρούς εργάτες και εκατοντάδες σακατεμένους, μας οπλίζει με τεράστια ψυχικά αποθέματα να συνεχίσουμε με νέες, πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, αντάξιες των ιστορικών αγώνων της ΛΑΡΚΟ», καταλήγουν στο υπόμνημά τους τα σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ