Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΙΦΛΙΔΑ.-- Συνεχίστηκαν και το βράδυ της Δευτέρας οι διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης στην Τιφλίδα της Γεωργίας, που καταγγέλλουν το κυβερνών κόμμα «Γεωργιανό Ονειρο» για εκτεταμένη νοθεία στις βουλευτικές εκλογές της 31ης Οκτώβρη. Με το πρόσχημα της απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω του κορονοϊού, η κυβέρνηση επιχειρεί να καταστείλει τους διαδηλωτές που ζητούν νέες εκλογές. Στις διαδηλώσεις συμμετέχει και το Ενοποιημένο ΚΚ Γεωργίας.

ΑΜΜΑΝ.-- Διεξήχθησαν χτες βουλευτικές εκλογές για την ανανέωση της ιορδανικής 130μελούς Κάτω Βουλής. Στις κάλπες κλήθηκαν περίπου 4,5 εκατομμύρια Ιορδανοί σε 23 εκλογικές περιφέρειες. Για πρώτη φορά συμμετείχαν στις εκλογές υποψήφιοι βουλευτές από το κόμμα των «Αδελφών Μουσουλμάνων».

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η ανεργία στη Βρετανία αυξήθηκε κατά 0,3% μέσα σε έναν μήνα, φτάνοντας στο 4,8%. Το ποσοστό αυτό θεωρείται υψηλότερο από το 2016.

ΟΤΤΑΒΑ.-- Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο στις ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε χτες ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, με αφορμή τη νίκη του τελευταίου στις εκλογές, αλλά και τις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνησή του για απελευθέρωση δύο Καναδών που κρατούνται στην Κίνα ως αντίποινα για την κράτηση της οικονομικής διευθύντριας και κόρης του ιδρυτή του τηλεπικοινωνιακού Κολοσσού «Huawei», Μενγκ Ουανγκζού, από τον Δεκέμβρη του 2018. Η Μενγκ ζητείται για απέλαση στις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ