Πέμπτη 10 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Προγραμματικό συνέδριο ενόψει

Στην τροχιά του προγραμματικού του συνεδρίου κινείται πλέον ο Συνασπισμός, χωρίς βεβαίως να αποστρέφει την προσοχή του από τις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Στα πλαίσια του συνεδρίου, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 12 έως τις 14 του Απρίλη, διοργανώνονται θεματικά προσυνέδρια, για τα οποία ο πρόεδρος του κόμματος παραχώρησε χτες συνέντευξη Τύπου.

Το πρώτο αρχίζει αύριο Παρασκευή με θέμα «Τάξεις και στρώματα στην ελληνική κοινωνία», ακολουθεί ένα δεύτερο για τη «συνάντηση της Αριστεράς με την οικολογία» (σημειώνεται πως ο ΣΥΝ εξετάζει την προσθήκη του όρου «οικολογία» στον τίτλο του), ενώ έως τα τέλη του Μάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθούν άλλα οκτώ για την Ευρώπη, την Παιδεία, τη δημοκρατία, τον συνδικαλισμό, τον ρόλο της Αριστεράς στη σύγχρονη εποχή, την ανάπτυξη-αναδιανομή, τον φεμινισμό και την «παγκοσμιοποίηση», τη νεολαία. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χτες ο Ν. Κωνσταντόπουλος, ο ΣΥΝ ευελπιστεί με το συνέδριο αυτό να αποσαφηνίσει το ιδεολογικό και πολιτικό του στίγμα. Αν και το πιθανότερο είναι πως το συνέδριο αυτό θα σφραγίσει την προηγούμενη πορεία και θα επικυρώσει τη σοσιαλδημοκρατική του ταυτότητα. Τέλος, ο Ν. Κωνσταντόπουλος περιέγραψε το συνέδριο ως «ένα πρώτο βήμα επαφής μας με τον κόσμο των διανοουμένων της Αριστεράς».

Σε ό,τι αφορά στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο Ν. Κωνσταντόπουλος επανέλαβε πως ο ΣΥΝ θα πορευτεί προς αυτές με βάση τις αποφάσεις του θεματικού του συνεδρίου, που έγινε την άνοιξη του 2001. Σήμερα, εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του πανεπιστημιακού Τ. Κουράκη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατό οι υποψήφιοι για τους Δήμους Αθήνας και Πειραιά (σύμφωνα με πληροφορίες οι Φ. Κουβέλης και Θ. Δρίτσας για Αθήνα και Πειραιά αντίστοιχα), πριν το ΠΑΣΟΚ προβεί σε κάποια αντίστοιχη κίνηση που πιθανά θα έφερνε τον Συνασπισμό σε δύσκολη θέση. Αγνωστο παραμένει αν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία συζήτησης με τον «Χώρο Διαλόγου» και αν ο ΣΥΝ κατάφερε τελικά να αποσπάσει τη στήριξή του, όπως επιδιώκει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ