Πέμπτη 10 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πονοκέφαλος η υποψηφιότητα για Αθήνα

Στις... δημοσκοπήσεις έχει εναποθέσει την επιλογή των υποψηφίων για τους μεγάλους δήμους και νομαρχίες η ηγεσία της ΝΔ, ενώ την ίδια στιγμή πυκνώνουν οι εσωκομματικές συσκέψεις προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι προτάσεις για συγκεκριμένα ονόματα.

Το ενδιαφέρον βέβαια εστιάζεται στο Δήμο Αθήνας, όπου το θέμα της υποψηφιότητας παραμένει ανοιχτό, καθώς ο Κ. Καραμανλής περιμένει τις αποφάσεις της Ντ. Μπακογιάννη. Ωστόσο, η προβολή της υποψηφιότητας της Ειρ. Παπά από το κυβερνών κόμμα θορύβησε τη Ρηγίλλης, καθώς, όπως διαπιστώνουν συνεργάτες του προέδρου, το ΠΑΣΟΚ «επιχειρεί να κερδίσει τη μάχη των εντυπώσεων». Οι ίδιοι κύκλοι πάντως, δεν πιστεύουν ότι η γνωστή ηθοποιός θα εξασφαλίσει τελικά την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, αλλά σε κάθε περίπτωση επιθυμούν να επισπεύσει τις αποφάσεις η Ντ. Μπακογιάννη, προκειμένου «το κόμμα να προετοιμαστεί εγκαίρως». Η ίδια η Ντ. Μπακογιάννη επιβεβαίωσε και χτες (στο Σκάι) το ενδιαφέρον της για τη δημαρχία της Αθήνας, αλλά επέμεινε ότι «η απόφαση θα ληφθεί στην ώρα της». Οσο για το αν φοβάται ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Ειρήνης Παπά απάντησε «στην πολιτική μου καριέρα σπανίως έχω φοβηθεί. Οταν έχει δώσει τη μάχη σε μονοεδρικές, ο φόβος είναι κάτι το οποίο δεν είναι κομμάτι του παιχνιδιού». Συνεργάτες της πρώην υπουργού παραπέμπουν στα μέσα Φλεβάρη για τις αποφάσεις της και υποστηρίζουν ότι η ΝΔ δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται. Στην περίπτωση πάντως που αποφασίσει να μην κατέβει υποψήφια, ενδιαφέρον έχουν εκφράσει οι Γ. Βουλγαράκης, Β. Πολύδωρας και Θ. Αναγνωστόπουλος.

Τις επόμενες ημέρες αρχίζουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις που έχει παραγγείλει η Ρηγίλλης στους τρεις μεγάλους δήμους, στη Λάρισα, τους τέσσερις δήμους της Κρήτης, την Πάτρα, την Κέρκυρα κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ