Σάββατο 14 Νοέμβρη 2020 - Κυριακή 15 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Παναγιώτα Λεμπέση

Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Θήβας

Το Νοσοκομείο της Θήβας, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του στο καινούριο κτίριο, το 2003, απαξιώθηκε και οδηγήθηκε σε μαρασμό.

Η αρχική ιδέα ήταν, μαζί με το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής - Αποκατάστασης, να λειτουργήσει σαν Κέντρο Τραύματος, εξυπηρετώντας την Εθνική Οδό, τους εργαζόμενους στα εργοστάσια της μεγάλης Βιομηχανικής Ζώνης της περιοχής και να ανταποκρίνεται, παράλληλα, στις ανάγκες του πληθυσμού, στον οποίο περιλαμβάνονται οι κρατούμενοι στα δύο σωφρονιστικά καταστήματα, καθώς και ιδιαίτερες κοινωνικές ομάδες, όπως ο καταυλισμός Ρομά, που βρίσκεται στην περιοχή.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε ποτέ. Ποτέ δεν στελεχώθηκε, ούτε οργανώθηκε προς τη σωστή κατεύθυνση. Στην πορεία, υπέστη τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, συγχωνεύθηκε διοικητικά με το Νοσοκομείο της Λιβαδειάς και έχασε μεγάλο μέρος της χρηματοδότησής του, αλλά και κάθε ευκαιρία για στελέχωση και οργάνωση βασικών τμημάτων. Με την κρίση του Μεταναστευτικού, έχουν προστεθεί οι Δομές Φιλοξενίας Θήβας και Οινοφύτων, με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες για παροχή υπηρεσιών Υγείας.

Με την υγειονομική κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, οι υποσχέσεις έπεσαν βροχή και οι ελπίδες για οργάνωση και στελέχωση άρχισαν πάλι να ζωντανεύουν. Αλλά παρά τις τεράστιες ανάγκες, η απαξίωση του Νοσοκομείου της Θήβας καλά κρατεί. Εγιναν διάφορες κινήσεις φορέων με βροντερό αίτημα ένα λειτουργικό και αποτελεσματικό νοσοκομείο. Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τους υπεύθυνους ήταν καθησυχαστικές και, φυσικά, ψεύτικες. Επιμένουν ότι έλυσαν το πρόβλημα, ενώ δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα!

Και το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι παθολόγοι. Τα χειρουργεία δεν λειτουργούν, παρά μόνο την πρωινή βάρδια τις καθημερινές, υπάρχει έλλειψη αναισθησιολόγων, παιδιάτρων, ακτινολόγων, μικροβιολόγων, πλήρης απουσία πνευμονολόγου, ενώ οι εφημερίες συμπληρώνονται με γιατρούς από κοντινά Κέντρα Υγείας, με αντίστοιχη αποδυνάμωσή τους.

Μπροστά σε αυτόν τον εμπαιγμό, δεν μπορούμε, παρά να απαντήσουμε με συνεχείς κινητοποιήσεις, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και συνεχή διεκδίκηση των αυτονόητων. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλους τους φορείς, τους Συλλόγους της περιοχής και συνολικά τους πολίτες να συμμετέχουν στην κίνηση αυτή! Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι θέλουμε νοσοκομείο! Θέλουμε να έχουμε υπηρεσίες Υγείας που μας αναλογούν σαν πολίτες! Καμία ανοχή στον εμπαιγμό και την απαξίωση του Νοσοκομείου και των δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ