Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Προχωρά σε ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας πρασίνου

Η δημοτική αρχή Λάρισας (στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ), συνεχίζοντας απαρέγκλιτα στον ίδιο αντιλαϊκό ντορό, αποδεικνύεται ιδιαίτερα «καλός μαθητής» στην εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων που διέπουν τη λειτουργία των δήμων. Πρώτα απαξίωσε την υπηρεσία πρασίνου, αξιοποιώντας από προέδρους κοινοτήτων σε συνεργασία με εθελοντές μέχρι «υιοθεσίες» χώρων πρασίνου από τους «ενεργούς πολίτες», επικαλούμενη την έλλειψη προσωπικού, ενώ δεν έκανε τίποτα για να μη φτάσει σε αυτή την έλλειψη.

Τώρα, προχωρά στην ιδιωτικοποίηση εργασιών της υπηρεσίας πρασίνου για 3 χρόνια (2021 - 2023), παγιώνοντας έτσι την κατάσταση, αφαιρώντας αυτό το αντικείμενο από την υπηρεσία και απαλλάσσοντας τη δημοτική αρχή από τη συγκεκριμένη ευθύνη. Οι εργασίες που παραδίδονται στους ιδιώτες, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη της σύμβασης, είναι όλοι οι χώροι των χέρσων επιφανειών που βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου Λαρισαίων και χρειάζονται αποψίλωση και απακάνθωση. Το ποσό που θα διατεθεί από τη δημοτική αρχή γι' αυτές τις εργασίες είναι 750.000 ευρώ. Αξίζει να τονιστεί ότι η δημοτική αρχή και στην προηγούμενη θητεία της έκανε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης τομέων της υπηρεσίας πρασίνου (σε αγαστή συνεργασία με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, που πίεζαν τις δημοτικές αρχές με το πρόσχημα ότι η ιδιωτικοποίηση μιας υπηρεσίας θα στοίχιζε λιγότερο), αλλά δεν προχώρησε, γιατί η οικονομική μελέτη της υπηρεσίας έδειξε ότι στον ιδιώτη θα κόστιζε τα διπλάσια. Ετσι, χρειάστηκαν μερικά χρόνια, με μεθοδευμένη απαξίωση της υπηρεσίας, για να ωριμάσει το «φρούτο» της ιδιωτικοποίησης.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λάρισας καταγγέλλει τη μεθόδευση και καλεί τους εργαζόμενους του δήμου να παλέψουν μαζί με το λαό της πόλης για να στελεχωθούν όλες οι υπηρεσίες του δήμου με μόνιμο προσωπικό, να ενισχυθεί η υπηρεσία πρασίνου με τα κατάλληλα μηχανήματα και να μην παραδοθεί κανένας κοινόχρηστος χώρος σε επιχειρηματίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται το «πάρτι» των εργολάβων και με τη νέα δημοτική αρχή (2024-08-01 00:00:00.0)
Δεκάδες οικογένειες πλήρωσαν με ατυχήματα την πολιτική της δημοτικής αρχής στην καθαριότητα (2023-09-26 00:00:00.0)
Σε βάρος του λαού της πόλης η σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού (2021-07-07 00:00:00.0)
Δυναμώνουμε τον αγώνα για ζωή με αξιοπρέπεια και εργασία με δικαιώματα (2021-02-04 00:00:00.0)
Καθολική συμμετοχή στη χτεσινή στάση εργασίας (2021-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ