Σάββατο 21 Νοέμβρη 2020 - Κυριακή 22 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χρήστος ΔΟΥΡΟΣ

Διευθυντής φωτογραφίας

Από την πολιτεία δεν υπάρχει καμία κίνηση βοήθειας ή κατανόησης των καλλιτεχνών και τεχνικών, που βιοπορίζονται από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση που αυτοαποκαλούνταν «αριστερή» δεν στήριξε τον Πολιτισμό και επιβεβαίωσε την άποψη ότι όταν κάτι δεν είναι κερδοφόρο δεν απασχολεί κανέναν. Η σημερινή κυβέρνηση προχωράει ένα βήμα παραπέρα και με μια αδιάλλακτη στάση, πέρα από το ότι μας χαρακτηρίζει μπαταχτσήδες, δεν έχει σκοπό να μας στηρίξει ουσιαστικά.

Το μόνο θετικό είναι ότι σε αυτές τις συνθήκες οι άνθρωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού συσπειρώνονται. Φως όμως δείχνουν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες δημιουργώντας ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες ταινίες και βρίσκουν τρόπους να εκφραστούν δεμένοι και αλληλέγγυοι. Υπάρχουν παραγωγοί που στέκονταν προ Covid αλλά και τώρα δίπλα μας με σκοπό να προάγουν τον Πολιτισμό εντός και εκτός της χώρας και υπάρχουν και άλλοι που αρπάζουν την ευκαιρία να κερδίσουν περισσότερα εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία με αυτοσκοπό το κέρδος.

Ο Πολιτισμός δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα που αν δεν φέρνει οικονομικό όφελος πρέπει να παραμεριστεί... Ελπίζω η αδιαλλαξία να γίνει ενσυναίσθηση και να καταλάβουν όλοι ότι είναι αναγκαία η συνέχιση παραγωγής πολιτιστικού προϊόντος, ιδιαίτερα τώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ