Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Βομβιστικές επιθέσεις σε Αλ Μπαμπ και Αφρίν

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Η χτεσινή έκρηξη βόμβας στην πόλη Αλ Μπαμπ της βορειοδυτικής Συρίας και οι προχτεσινοβραδινές αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα σε Κούρδους μαχητές των δυνάμεων SDF και φιλότουρκων τζιχαντιστών «υπενθύμισαν» τη συνέχιση του πολυετούς πολέμου στη Συρία.

Η έκρηξη στην πόλη Αλ Μπαμπ της επαρχίας Χαλέπι σημειώθηκε χτες μεσημέρι, όταν ανατινάχθηκε ΙΧ αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά. Το ισχυρό ωστικό κύμα προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον πέντε ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 20.

Εως το απόγευμα καμία οργάνωση δεν είχε αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης. Ωστόσο, η πόλη τελεί ουσιαστικά υπό την κατοχή του τουρκικού στρατού. Συχνά Κούρδοι και Αραβες μαχητές εξαπολύουν βομβιστικές ενέργειες κοντά σε θέσεις φιλότουρκων τζιχαντιστών ή τουρκικών στρατευμάτων επιδιώκοντας την απομάκρυνση των δυνάμεων κατοχής.

Ακολούθησε δεύτερη έκρηξη αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικά στην κουρδική πόλη Αφρίν, που επίσης τελεί υπό τουρκική κατοχή. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο πολίτες και τραυματίστηκαν άλλοι 17.

Νωρίτερα (αργά το βράδυ της Δευτέρας) σημειώθηκαν στην πόλη Αϊν Ισσα της Βόρειας Συρίας σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε Κούρδους μαχητές των λεγόμενων «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» (SDF) και φιλότουρκους τζιχαντιστές. Οι τελευταίοι έχασαν τουλάχιστον 11 ενόπλους, ενώ απώλειες υπέστησαν και οι δυνάμεις των Κούρδων μολονότι δεν έγινε γνωστός ο ακριβής αριθμός νεκρών και τραυματιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ