Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΚΩΣΤΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της Οργάνωσης Παγκρατίου.

Ρένα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου μου ΛΑΖΑΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, πολυαγαπημένου συντρόφου στη ζωή, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του τιμημένου ΚΚΕ, με 25 χρόνια φυλακές και εξορίες, που «έφυγε» από τη ζωή πριν 20 χρόνια, στις 23 Νοέμβρη, προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, που φέτος συμπληρώνει έναν αιώνα αταλάντευτης δράσης και αγώνα για τα δίκια του λαού μας, για το σοσιαλισμό, την κοινωνία της απελευθέρωσης από τον ζυγό του κεφαλαίου.

Η σύζυγός του

***

Τιμώντας τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων συναγωνιστών - συμμαχητών και συμμαχητριών, την ηρωικών νεκρών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, κατά την περίοδο 1946-1949, που έπεσαν αγωνιζόμενοι ενάντια στο σύστημα αυτό που γεννά πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά και πρόσφεραν στον αγώνα ό,τι πιο σημαντικό και πολύτιμο είχαν, την ίδια τη ζωή τους. Χύθηκε ποτάμι το αίμα και ήταν όλοι σχεδόν στο άνθος της ηλικίας τους. Σε όλους εκείνους που πάλεψαν και πρόσφεραν τη ζωή τους για να ζήσουν όλα τα παιδιά σε έναν κόσμο καλύτερο, δικαιότερο, σε έναν κόσμο ανεξάρτητο και ελεύθερο, για μια δίκαιη κοινωνία, για να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Θέλουν να αλλάξουν την ιστορία των λαϊκών αγώνων. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Η σύγχρονη αληθινή ιστορία της εργατικής τάξης είναι γραμμένη με το αίμα του ίδιου του αγωνιζόμενου λαού μας. Ολα τα σχέδιά τους πολύ γρήγορα θα πάνε στο απορριμματοδοχείο της Ιστορίας.

ΠΑΝΑΓΗΣ ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ
ΠΑΝΑΓΗΣ ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ
Υποκλίνομαι με άπειρο σεβασμό στους ηρωικούς νεκρούς μας. Για την Οικονομική Εξόρμηση προσφέρω 100 ευρώ από το υστέρημά μου στο Κόμμα μας, στο ΚΚΕ, που είναι πάντα δίπλα στο λαό, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Βύρωνα.

Κατίνα Μανιτάρα, μαχήτρια του ΔΣΕ

***

Στην άσβεστη μνήμη των γονιών μου, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, ΧΑΡΑΥΓΗ ΠΑΥΣΑΝΙΑ και ΧΑΡΑΥΓΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ από την Μακρακώμη Φθιώτιδας, προσφέρω μέσω της ΚΟΒ Βόρειας Λαμίας του ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Ο γιος τους, Νίκος Χαραυγής

***

ΦΩΤΟ

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Χαρ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ γεννήθηκε στη Δεσφίνα Φωκίδας. Από τα σπουδαστικά του χρόνια εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ. Το 1976 έγινε μέλος του ΚΚΕ, στην ΚΟΒ Πατησίων. Εμπνεύστηκε και αγωνίστηκε για τα ιδανικά του Κόμματος της εργατικής τάξης. Εργάστηκε ως ειδικευμένος τεχνίτης στον Ασπρόπυργο, στην Μεγαλούπολη και στο Αλουμίνιο της Ελλάδας.

Η σύζυγός του Αικατερίνη, τα παιδιά του Χαράλαμπος, Σωκράτης, Παναγιώτης συνεχίζουν την προσφορά τους στο ΚΚΕ. Οι σύντροφοί του στη Δεσφίνα τον αποχαιρετούν με συγκίνηση. Στη μνήμη του, προσφέρουν στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση το ποσό των 300 ευρώ. Καλό ταξίδι σύντροφε Γιάννη.

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των γονιών μας ΠΑΝΑΓΗ, ΛΟΥΛΑΣ και του αδερφού μας ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΥ προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ ΕΥΔΑΠ για την Οικονομική Εξόρμηση.

ΛΟΥΛΑ ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΥ
ΛΟΥΛΑ ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΥ
Γιάννης και Αννα Πατεράκη


ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2019-11-05 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2015-12-08 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2012-11-25 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2012-01-24 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2008-01-04 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2004-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ