Παρασκευή 11 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκτακτη ενίσχυση ζητούν οι συνταξιούχοι

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγρινίου και περιχώρων σ' επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη ζητά ν' αφουγκραστεί τα προβλήματα των συνταξιούχων και να δώσει λύση. Οπως και οι άλλες οργανώσεις συνταξιούχων κάνουν λόγο για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση και την πάταξη της αισχροκέρδειας. Στο μεγάλο πρόβλημα των χαμηλών συντάξεων, όπως σημειώνουν, προστίθενται και η επιβάρυνση των εξόδων διαβίωσης, υγείας και θέρμανσης που φυσικά «επιδεινώνονται» λόγω των καιρικών συνθηκών.

Τέλος, η στρογγυλοποίηση του ευρώ προς τα πάνω και η αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, συμπληρώνει το παζλ.

Την ανάγκη έκτακτης οικονομικής βοήθειας προς τους συνταξιούχους του ΟΓΑ που η πενιχρή τους σύνταξη δεν τους αρκεί προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες - και λόγω κακοκαιρίας - ανάγκες τους, επισημαίνει με επιστολή του προς το «Ρ» ο Γ. Γκερμπεσιώτης, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΓΑ, του νομού Καρδίτσας.

Ο Γ. Γκερμπεσιώτης χαρακτηρίζει τη βασική σύνταξη (51.000 δραχμές μετά την αύξηση που έδωσε η κυβέρνηση από 1 Ιανουαρίου 2002) «βοήθεια» η οποία καταναλώθηκε σε πετρέλαιο θέρμανσης με συνέπεια να μην μπορούν να καλύψουν τις υπόλοιπες ανάγκες τους όπως τρόφιμα, ένδυση, φάρμακα, γιατρούς και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ