Παρασκευή 11 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αναβολή δίκης συνδικαλιστών στα ποτά

Αναβολή για τις 10 του Απρίλη 2002 πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης των 18 κατηγορουμένων απεργών και συνδικαλιστών του Συνδικάτου Οδηγών - Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, που παρουσιάστηκαν χτες το πρωί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τη γνωστή μήνυση που έχει υποβάλει ο κ. Λυμπερόπουλος, γιατί όταν πριν δυο χρόνια είχε απολύσει μέλη του συνδικάτου, η διοίκηση κήρυξε απεργία διαρκείας στην επιχείρησή του.

Ο λόγος της αναβολής οφείλεται στην απουσία δύο κατηγορουμένων -ένας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και ο άλλος αποκλείστηκε από τα χιόνια στην Τουρκία. Οι εργαζόμενοι του κλάδου, που συμμετείχαν σε 4ωρη στάση εργασίας σ' ολόκληρη την περιοχή της Θεσσαλονίκης, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς χτες το πρωί στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τους κατηγορούμενους συναδέλφους τους.

Οι συγκεντρωμένοι έφεραν πανό που καταδίκαζαν την ποινικοποίηση της απεργίας και βροντοφώναζαν το σύνθημα: «Μια φωνή, μια γροθιά, ενωμένα τα ποτά». Στις σκάλες της εισόδου του Δικαστικού Μεγάρου ο Πρόεδρος του Συνδικάτου, Κώστας Αρτεμίου, ένας από τους 18 κατηγορούμενους, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σε δήλωσή του τόνισε: «Είναι μια οργανωμένη επίθεση της εργοδοσίας με χαλκευμένες κατηγορίες, που μας οδηγεί δηλαδή σ' αυτό που εμείς καταγγέλλουμε συνεχώς, σε δικαστικές διώξεις, για να τρώμε το χρόνο μας στα δικαστήρια, να αιμορραγούμε οικονομικά με την κρυφή ελπίδα ότι θα πετύχουν ένα ρήγμα μέσα στο ενωμένο και συμπαγές συνδικαλιστικό κίνημα που εκπροσωπούμε».

«Το κίνημά μας», πρόσθεσε, «χτυπιέται γιατί είναι καθαρά ταξικό, είναι ενωμένο, συμπαγές και έχει χρόνια ιστορία με αποτελεσματικότητα στους εργατικούς αγώνες και γιατί δεν αλλάζει τη διεκδικητική πολιτική του».

Δήλωσε ακόμα ότι η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στη χτεσινή στάση εργασίας και η παρουσία τους στα δικαστήρια θα επαναληφθεί και στις 10 Απριλίου 2002 όταν, όπως είπε, θα κηρυχτεί 24ωρη απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ