Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ.-- Ποινές ισόβιας κάθειρξης σε κάποιους από τους σχεδόν 500 κατηγορουμένους επιβλήθηκαν χτες, σε μία ακόμα δίκη για την απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε στην Τουρκία το 2016. Στους κατηγορούμενους αυτής της δίκης περιλαμβάνονταν υψηλόβαθμα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και ειδικότερα από τη βάση στο Ιντσιρλίκ, που συνολικότερα αποτέλεσε σημαντική βάση όσων προσπάθησαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση Ερντογάν.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Στους 32.000 από 28.000 αυξάνονται οι υπό απόλυση εργαζόμενοι των θεματικών πάρκων της Ντίσνεϊ στις ΗΠΑ. Οπως ανακοινώθηκε χτες, οι απολύσεις θα γίνουν το πρώτο εξάμηνο του 2021.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Συνολικά πρόστιμα ύψους 60,5 εκατομμυρίων ευρώ στην ισραηλινή φαρμακοβιομηχανία «Teva» και στη σκανδιναβική φαρμακοβιομηχανία «Cephalon» επέβαλε χτες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επειδή καθυστέρησαν την κυκλοφορία ή απέκρυπταν από τις αγορές φθηνά ηρεμιστικά χάπια, προκειμένου να προωθήσουν αντίστοιχα, ακριβότερα, των οποίων οι πατέντες δεν είχαν λήξει.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Πέθανε χτες από κορονοϊό σε ηλικία 84 ετών ο πρώην πρωθυπουργός του Σουδάν, Σάντεκ αλ Μάχντι, που είχε ανατραπεί το 1989 από τον πρώην δικτάτορα Ομάρ αλ Μπασάρ. Ηταν εγγονός του Αμπντελ Ραχμάν αλ Μάχντι, ιδρυτή του κόμματος Ούμα και δισέγγονος του Μοχάμαντ Αχμαντ, ηγέτη της εξέγερσης από το 1881 έως το 1885 εναντίον της αγγλο-αιγυπτιακής κυριαρχίας, που πολλοί θεωρούν ουσιαστικά τον ιδρυτή του σημερινού κράτους του Σουδάν.

ΝΤΟΥΜΠΑΙ.-- Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους «Flydubai» ξεκίνησε χτες τις απευθείας πτήσεις από το Ντουμπάι στο Τελ Αβίβ, δύο μήνες μετά την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ισραήλ. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου μετέβη στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν για να υποδεχτεί την πτήση.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Η Αυστραλοβρετανίδα ακαδημαϊκός και ειδική επί των ισλαμικών σπουδών Κάιλι Μουρ Γκίλμπερτ, που καταδικάστηκε πριν δύο χρόνια στο Ιράν για «κατασκοπεία» υπέρ του Ισραήλ, εξέφρασε χτες τη χαρά της μετά την προχτεσινοβραδινή απελευθέρωσή της με αντάλλαγμα την απονομή χάριτος σε τρεις Ιρανούς που εξέτιαν ποινές κάθειρξης στο εξωτερικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ