Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαζί με την Τουρκία στις ΝΑΤΟικές αποστολές

Ξεκίνησε στις 26 Νοέμβρη, με τον απόπλου των σκαφών από το Ναύσταθμο της Σούδας, η 6η και τελευταία για το 2020 αποστολή της ναυτικής επιχείρησης του ΝΑΤΟ «Sea Guardian», που με το πρόσχημα της καταπολέμησης της «διεθνούς τρομοκρατίας» στη θάλασσα, εκτείνεται σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο.

Επικεφαλής της αποστολής και ναυαρχίδα είναι η ελληνική φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ». Στην όλη επιχείρηση, που θα διαρκέσει μέχρι και τις 9/12, συμμετέχουν οι ελληνικές ένοπλες Δυνάμεις με τη φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ», ένα υποβρύχιο και ένα αεροσκάφος - ιπτάμενο ραντάρ, αλλά και μέσα από άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, με ένα υποβρύχιο και αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας.

Αλλη μια επικίνδυνη πτυχή το γεγονός ότι ενώ η ένταση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ ανεβαίνει ξανά, τις επόμενες μέρες η ΝΑΤΟική ναυτική δύναμη θα επισκεφθεί τη Χάιφα του Ισραήλ και θα ασκηθεί με μονάδες του ισραηλινού Ναυτικού.

Στο μεταξύ, την ίδια ώρα που «μαζί κι αντάμα» διεκπεραίωναν τις ΝΑΤΟικές αποστολές στην Ανατ. Μεσόγειο, τουρκικά μαχητικά χτες προχωρούσαν σε παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, ενώ καταγράφηκαν και δυο εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά που σηκώθηκαν για αναγνώριση και αναχαίτιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ