Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Σαρδηνία της Ιταλίας και άλλα δύο αγνοούνται. Τα τρία θύματα ήταν ηλικιωμένοι που ζούσαν στο χωριό Μπρίτι, οι δύο μέσα στο σπίτι τους και ο τρίτος μέσα στο αυτοκίνητό του. Προκλήθηκαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση, ενώ σοβαρές πληγές μετρά και το χωριό Γκατέλι.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Βρετανία και ΕΕ έχουν ολοένα και λιγότερο χρόνο για να πετύχουν μια εμπορική συμφωνία για το Brexit, αλλά αν αυτή τη βδομάδα σημειωθεί καλή πρόοδος οι συνομιλίες μπορεί να παραταθούν, δήλωσε χτες ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις.

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Τρεις ταυτόχρονες εκρήξεις σημειώθηκαν τη Δευτέρα στις πόλεις Κιντάλ, Γκάο και Μενάκα του βόρειου Μάλι, από τζιχαντιστές της «Αλ Κάιντα». Δεν ανακοινώθηκαν άμεσα θύματα ή ζημιές.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Στο θρήνο βυθίστηκαν το Σάββατο οι κάτοικοι δύο χωριών της βορειοανατολικής Νιγηρίας μετά από επίθεση τζιχαντιστών της «Μπόκο Χαράμ», που προκάλεσε το θάνατο 110 αμάχων και δεκάδων τραυματιών. Μία μέρα αργότερα, την Κυριακή, ολόκληρο το δίκτυο ηλεκτροδότησης της Νιγηρίας τέθηκε εκτός λειτουργίας για ώρες. Η εταιρεία διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ανακοίνωσε ότι μετά την πλήρη αποκατάσταση της διανομής στο πεπαλαιωμένο δίκτυο της χώρας θα εξετάσει τα αίτια του προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ