Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ερώτηση για τη διακοπή λειτουργίας ΜΜΕ στην Ουκρανία

Με τη διακοπή λειτουργίας ΜΜΕ κλιμακώνει η ουκρανική κυβέρνηση την επίθεσή της σε βάρος λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων στη βάση του οργίου αντικομμουνισμού που έχει ήδη εξαπολύσει, καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτηση του ευρωβουλευτή του Κόμματος Κώστα Παπαδάκη προς τον ύπατο εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζ. Μπορέλ. Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Για ακόμη μια φορά οι αρχές της Ουκρανίας προχωρούν σε απαράδεκτες απαγορεύσεις, αυτήν τη φορά απέναντι σε ΜΜΕ περιορίζοντας κατάφωρα το δικαίωμα στην ενημέρωση του ουκρανικού λαού. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ουκρανίας ανακοίνωσε τη διακοπή της λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης "GOLOS.UA".

Αφορμή για τη δίωξη ήταν η αναπαραγωγή δήλωσης του Α' Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, Π. Σιμονένκο, για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών στις 9 Μάη αλλά και άρθρο του για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Β. Ι. Λένιν. Οι ανυπόστατες κατηγορίες στηρίζονται στο απαράδεκτο νομοθετικό πλαίσιο της Ουκρανίας, που εξισώνει τον κομμουνισμό με το φασισμό και ποινικοποιεί την κομμουνιστική ιδεολογία και δράση. Πρόκειται για άλλη μια αντιδημοκρατική πρακτική του ουκρανικού κράτους, που έχει ως στόχο να περιορίσει το δικαίωμα στην πολιτική έκφραση και δραστηριότητα.

Η συγκεκριμένη δίωξη αποτελεί συνέχεια στην ένταση του αντικομουνισμού στην Ουκρανία. Αποδεικνύεται πως είναι κενές περιεχομένου οι επικλήσεις περί "ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών" και περί "ελευθερίας του Τύπου" της ΕΕ, αφού αξιοποιούνται μόνο για τις μη αρεστές της κυβερνήσεις ανάλογα με τα συμφέροντά της. Η αντικομμουνιστική εκστρατεία, το κυνήγι μαγισσών στην Ουκρανία υποθάλπεται από ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ενώ αξιοποιούνται και φασιστικές δυνάμεις που στηρίζουν τις αστικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η Ουκρανία συνδέεται με την ΕΕ με συμφωνία στο πλαίσιο της "ανατολικής εταιρικής σχέσης", ερωτάται ο ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ/Αντιπρόεδρος της Επιτροπής:

-- Πώς τοποθετείται απέναντι στη δίωξη του ειδησεογραφικού πρακτορείου "GOLOS.UA", με απαράδεκτο νομοθετικό πλαίσιο της ποινικοποίησης της κομμουνιστικής ιδεολογίας και δράσης;

-- Πώς αιτιολογεί το γεγονός ότι σε ανάλογες περιπτώσεις απαγόρευσης λειτουργίας ΜΜΕ σε άλλες τρίτες χώρες η ΕΕ επιδεικνύει επιλεκτικές ευαισθησίες ανάλογα με τα συμφέροντά της, επικαλούμενη την ανεμπόδιστη ενημέρωση και λειτουργία ΜΜΕ, κάτι που προφανώς δεν συμβαίνει στην περίπτωση της Ουκρανίας και του ΜΜΕ "Golos";».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα Ερώτηση για τους φυλακισμένους Ουκρανούς κομμουνιστές (2022-06-25 00:00:00.0)
Ερώτηση για τη στοχοποίηση στελεχών του Κόμματος (2022-05-12 00:00:00.0)
Κάτω τα χέρια από τους νεολαίους Ουκρανούς κομμουνιστές! (2022-03-10 00:00:00.0)
Καταγγέλλει το αντιδραστικό καθεστώς της Ουκρανίας (2015-08-26 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην Ουκρανία (2014-03-05 00:00:00.0)
Πρόστιμο σε όποιον διαφωνήσει με τον αντικομμουνισμό! (2006-11-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ