Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξώδικο Μπογδάνου στην «ΕΦ.ΣΥΝ.»

Με εξώδικο απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπογδάνος στην «ΕΦ.ΣΥΝ.», με αφορμή δύο σχόλια στην εφημερίδα επειδή τον παρουσιάζουν ως «ακροδεξιό». Πρόκειται για σχόλια (το πρώτο στις 13/10/2019 και το δεύτερο στις 16/7/2020), που του ασκούσαν κριτική για την απόφασή του να μιλήσει στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής ονομαστικά για μέλος της ΚΝΕ, κατηγορώντας το για συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συμβολική κινητοποίηση στο άγαλμα Τρούμαν, όπως και για την απόφασή του να βρεθεί σε συγκέντρωση «κατοίκων» στην πλατεία Βικτωρίας μαζί με τον καταδικασμένο σήμερα φασίστα Κασιδιάρη.

Ο βουλευτής καταλογίζει στην εφημερίδα ότι επιδιώκει τη συκοφάντησή του και τον παρουσιάζει «ψευδώς και παραπλανητικώς ως άτομο με ακραίες "ρατσιστικές" και "φασιστικές" αντιλήψεις».

Σε απάντησή της η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Κ. Μπογδάνος δεν αμφισβητεί κατ' ουσίαν τα αναφερόμενα περιστατικά στα δύο κείμενα, αλλά εγκαλεί τους συντάκτες για οξύ λόγο και κρίσεις που τάχα τον προσβάλλουν. Και καταλήγει η εφημερίδα: «Θα περιμέναμε από έναν πολιτικό και μάλιστα πρώην δημοσιογράφο να αναγνωρίζει στον Τύπο τουλάχιστον τον θεσμικό του ρόλο: Το δικαίωμα να παρουσιάζει θέματα του δημόσιου βίου και να τοποθετείται κριτικά απέναντι σ' αυτά».

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ είχε στείλει εξώδικο και στη ραδιοφωνική εκπομπή «Ελληνοφρένεια» τον Νοέμβρη του 2019, ζητώντας επανόρθωση για τον χαρακτηρισμό «ρουφιάνος» που του είχε αποδοθεί μετά τις ονομαστικές καταγγελίες για μέλος της ΚΝΕ στην παραπάνω τηλεοπτική εκπομπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ