Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΕΩΝΑ ΘΗΒΩΝ
Ζητούν άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών

Να γίνει αποσυμφόρηση των φυλακών λόγω κορονοϊού ζητούν με αίτημά τους 301 γυναίκες κρατούμενες στον Ελεώνα Θηβών. Το υπόμνημα κατατέθηκε στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Δικαιοσύνης και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο κείμενο σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Οι φυλακές αποδείχθηκε πως δεν είναι ''απόρθητα'' φρούρια, όπως διαβεβαιώνει η κυβέρνηση, και εκατοντάδες κρατούμενοι προσβάλλονται από τη θανατηφόρα αρρώστια. Χωρίς δυνατότητα αποστασιοποίησης, χωρίς τη δυνατότητα προφύλαξης και με το φόβο να βρεθούμε σε απαράδεκτες συνθήκες από τη στιγμή που νοσήσουμε, ζούμε χιλιάδες άνθρωποι κλεισμένοι στις φυλακές».

Τονίζουν επίσης ότι «οι γιατροί προειδοποιούν και φοβούνται πως οι αριθμοί των νεκρών μπορεί να είναι τριψήφιοι σε ένα επόμενο, ακόμα σφοδρότερο κύμα της πανδημίας. Η στάση της κυβέρνησης μέχρι τώρα δηλώνει πλήρη αδιαφορία για τους χιλιάδες ανθρώπους που στοιβάζονται στους θαλάμους και στα κελιά των φυλακών. Εχουμε κυριολεκτικά αφεθεί στη μοίρα μας».

Οι κρατούμενες ζητούν «να αποφυλακιστούν άμεσα οι άρρωστες/οι, οι υπερήλικες, οι μητέρες με ανήλικα παιδιά, οι έγκυες. Δηλαδή, όλοι όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Να αποφυλακιστούν όσες/όσοι έχουν εκτίσει το 2/5 της ποινής τους μεικτά, όσες/όσοι δηλαδή έχουν μικρό υπόλοιπο ποινής, ώστε να αποσυμφορηθούν οι φυλακές. Να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης (διατροφή, θέρμανση) και να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας των αρρώστων» κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ