Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΕΑΑΝ - ΣΕΜΙΣΕΑ - ΠΟΜΕΕΑ - ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου

Στο πλαίσιο της δράσης για την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία, αύριο Πέμπτη, η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και τα ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες - Ιδρύματα - Σχολεία Ειδικής Αγωγής και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή θα προχωρήσουν στις 11 το πρωί σε συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, απαιτώντας ουσιαστική προστασία από την πανδημία και την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και Πρόνοιας.

«Θρηνούμε ήδη νεκρούς, ΑμεΑ, χρόνια πάσχοντες αλλά και εργαζόμενους. Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη γι' αυτό το έγκλημα! Και συνένοχοί της είναι αυτοί που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, παρά τις κοκορομαχίες που στήνουν σήμερα, αλλά και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΕΣΑΜΕΑ και ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, όπως και η ΓΣΕΕ, που με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο βάζουν πλάτη σε αυτήν την πολιτική. Κατ' απαίτηση της ΕΕ και των μεγαλοεπιχειρηματιών, ετοίμαζαν τον Καιάδα για τα ΑμεΑ, τον μεσαίωνα για τους εργαζόμενους, για όλο το λαό: Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αναπηρία - όπως το βάφτισαν - αλλά και το σχέδιο Πισσαρίδη και το πρόγραμμα της ανάκαμψης», σημειώνεται στο κοινό κάλεσμα.

Επίσης, το Σάββατο 5 Δεκέμβρη στις 5.30 μ.μ. η ΣΕΑΑΝ διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: «Εθνικό Σχέδιο της κυβέρνησης για την Αναπηρία και οι θέσεις του αγωνιστικού αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος, με φόντο την πανδημία και το νέο πετσόκομμα που ετοιμάζει για τις κοινωνικές δαπάνες Υγείας και Πρόνοιας ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης για το 2021» (link: us02web.zoom.us/j/9333076881?pwd=RDNEb0ZsQlpnaXJIREtKMzJZYXN1dz09, με τους κωδικούς: Meeting ID: 933 307 6881. Password: 48VxP2)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ