Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Τίμησε τα 76 χρόνια από τον Δεκέμβρη του 1944

Με μια συμβολικού χαρακτήρα εκδήλωση και κατάθεση στεφανιού μπροστά στην αναθηματική πλάκα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας, στην Αθήνα, τίμησε, χτες το πρωί, τον ηρωικό Δεκέμβρη του 1944 η Κεντρική Διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ).

Στην εκδήλωση, όπου συμμετείχαν μέλη της διοίκησης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και των τοπικών παραρτημάτων της περιοχής με τις σημαίες της Αντίστασης, το στεφάνι κατέθεσε ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Γιώργος Κατημερτζής. Χαιρετίζοντας την 76η επέτειο του ηρωικού Δεκέμβρη 1944, στάθηκε μεταξύ άλλων στα διδάγματα, που «παραμένουν και σήμερα επίκαιρα, ακριβή παρακαταθήκη για το λαϊκό ταξικό κίνημα, ακριβή παρακαταθήκη για τους αγώνες των εργαζομένων, που παλεύουν ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική σε συνθήκες δύσκολες λόγω της πανδημίας, αλλά και ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για το λαό μας και τους άλλους λαούς της περιοχής και στηρίζουν την επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης».

«Από τους αγώνες αυτούς της ένοπλης ταξικής πάλης διδασκόμαστε πως εθνική ενότητα ανάμεσα στην εργατική τάξη, τις άλλες λαϊκές δυνάμεις και την αστική τάξη δεν μπορεί να υπάρξει. Διδασκόμαστε, επίσης, πως όταν ο λαός συνειδητοποιήσει τη δύναμή του και το αποφασίσει μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω και να οικοδομήσει τη δική του εξουσία μαζί με το τιμημένο ΚΚΕ που πρωτοστάτησε στους προηγούμενους αγώνες και σήμερα συνεχίζει στις νέες συνθήκες».

«Δόξα και τιμή στους ήρωες του Δεκέμβρη 1944 που τιμάμε σήμερα», κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ενώ ακουγόταν το σύνθημα: «ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ, ΟΠΛΑ - ΔΣΕ, δόξα και τιμή στο ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ