Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
«Οδύσσεια» για ασθενή που μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ της Κορίνθου

Χρειάστηκαν τρία ασθενοφόρα! Τραγελαφικές καταστάσεις στο φόντο των τεράστιων ελλείψεων

Μεγάλη πίεση συνεχίζουν να δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλίας, με δεδομένα τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά, τις πολυάριθμες εισαγωγές ασθενών στις κλινικές, τον υψηλό αριθμό των υγειονομικών που νοσούν ή μπαίνουν σε καραντίνα.

Ταυτόχρονα, ούτε χτες υπήρχε κενή ΜΕΘ σε όλη την περιοχή, στις απλές κλίνες η πληρότητα παρέμενε στο 85%, παρά τα «μπαλώματα» σε βάρος της αντιμετώπισης άλλων σοβαρών ασθενειών, όπου πλέον περιορίζονται ακόμη περισσότερο οι χειρουργικές επεμβάσεις για έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το συμβάν με ασθενή που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Βόλου, που μετά την επιδείνωση της υγείας του, χρειάστηκε αφενός να διασωληνωθεί και αφετέρου να νοσηλευτεί σε μονάδα ΜΕΘ. Αναγκάστηκε έτσι να «ταξιδέψει» μαζί με 2 συνοδούς γιατρούς αλλά και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ μέχρι το Νοσοκομείο της Κορίνθου, που απέχει ...394 χλμ.!

Για τη διαδικασία αυτήν απαιτήθηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ 3 ασθενοφόρα, αφού αυτό που ξεκίνησε από τον Βόλο χάλασε στο ύψος του Σχηματαρίου, αυτό που ξεκίνησε από Αθήνα και παρέλαβε τον ασθενή χάλασε λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω και τελικά το τρίτο ασθενοφόρο, με τον ασθενή και το ιατρικό προσωπικό, κατάφερε να φτάσει στον προορισμό του τα ξημερώματα.

Στο μεταξύ, με δεδομένα τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων σε μεγάλους χώρους δουλειάς από την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας και τη συζήτηση που άνοιξε για παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με ανακοίνωσή του, ζητάει να υπάρξει ενημέρωση από το κράτος για κρούσματα σε χώρους δουλειάς όπου υπάρχουν επανειλημμένες καταγγελίες σωματείων και άλλων φορέων για απόκρυψη και παραπληροφόρηση, για τα οποία μάλιστα ακόμη και αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, όπως η Επιθεώρηση Υγιεινής και Ασφάλειας, δεν έχουν καμία ενημέρωση και καμία ουσιαστική εικόνα.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου διεκδικεί μεταξύ άλλων τη συγκρότηση μεικτών υγειονομικών επιτροπών ανά εταιρεία, στις οποίες θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων (ΕΥΑΕ) και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Χτες αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου επισκέφτηκε τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ενωσης Τραυματιοφορέων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που ξεκίνησε από την Τρίτη απεργία πείνας, με σκοπό να εκφράσει τη συμπαράστασή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ