Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Υπερψηφίστηκε η στήριξη στο master plan της απολιγνιτοποίησης

Υπερψήφισε το master plan της κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση η Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Μακεδονίας, διαμορφώνοντας παράλληλα ένα σχέδιο 15 προτάσεων προς την κυβέρνηση, και το οποίο πέρασε με 22 ψήφους υπέρ έναντι 19 κατά. Πρόκειται για προτάσεις, που, από τη μια, στοχεύουν στον εφησυχασμό του λαού και, από την άλλη, δείχνουν «τη στρατηγική ταύτιση με τους σχεδιασμούς για την εμπορευματοποίηση του κλάδου της Ενέργειας και τη στήριξη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων», σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Πιο συγκεκριμένα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρεται στην πρόταση για «ένταξη των μεγάλων υποδομών της Περιφέρειας στον εθνικό σχεδιασμό», δηλαδή στα «σχέδια μετατροπής της χώρας μας σε διαμετακομιστικό κέντρο με βάση τον σχεδιασμό μονοπωλιακών ομίλων», ενώ προσθέτει πως το «χαμηλό ενεργειακό κόστος για τις επιχειρήσεις», η «προώθηση πράσινων τεχνολογιών στις επιχειρήσεις», οι «δράσεις για στήριξη της εργασίας και όχι της ανεργίας» είναι εξόφθαλμη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων μιας και αποτελούν πάγιες διεκδικήσεις τους. Η πρόταση ο «σχεδιασμός να αφορά το σύνολο της Περιφέρειας» και το να «επιλεγεί το κατάλληλο σχήμα διακυβέρνησης με ουσιαστική συμμετοχή της» καλλιεργούν αυταπάτες για σχεδιασμό προς όφελος του λαού αν συμμετέχει και η Τοπική Διοίκηση.

«Στις προτάσεις της περιφερειακής αρχής απουσιάζουν τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά», τονίζει η ανακοίνωση, αφού δεν αναφέρονται καθόλου οι αυξήσεις στο ρεύμα και την τηλεθέρμανση, αλλά ούτε και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Υπερψήφισε και ο εκλεκτός των ναζί

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σχολιάζει πως το γεγονός ότι το master plan υπερψηφίστηκε και από τον περιφερειακό σύμβουλο που στηρίχτηκε από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής «αποδεικνύει ότι οι ναζιστές πρώτα απ' όλα είναι τσιράκια των μονοπωλιακών ομίλων», αλλά και εξηγεί τη στάση της περιφερειακής αρχής να αγνοεί την απαίτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για αποκλεισμό του, «γιατί όπως φαίνεται η ψήφος του είναι πολύτιμη για τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς».

Η ανακοίνωση καλεί τους εργαζόμενους και τις λαϊκές δυνάμεις να συμπορευτούν με τα σωματεία και τους φορείς που οργανώνουν την πάλη τους για έναν ενεργειακό σχεδιασμό που θα εξυπηρετεί τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες και όχι το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.

  • Κάλεσμα στον λαό της περιοχής να αντιδράσει με την πάλη του ενάντια στο δυσοίωνο μέλλον που προετοιμάζουν οι σχεδιασμοί των επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή απηύθυναν την Τετάρτη από τη συνέντευξη Τύπου του Συντονιστικού Εργατικών Σωματείων και Φορέων Δυτικής Μακεδονίας ο Πέτρος Ταταρίδης, μέλος της διοίκησης ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ Πτολεμαΐδας, και ο Νίκος Γεωργακόπουλος, γραμματέας του ΔΣ του ΣΕΕΕΝ και μέλος του ΔΣ του σωματείου «Σπάρτακος».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κομμένο και ραμμένο στη λογική του «κόστους - οφέλους» (2024-03-06 00:00:00.0)
«Λαϊκή Συσπείρωση», επειδή η ελπίδα είναι στους αγώνες! (2023-10-07 00:00:00.0)
Εντυπωσιοθηρία και νέα δώρα στους ομίλους, με τον λαό εκτεθειμένο στις πλημμύρες (2021-12-10 00:00:00.0)
Απαξίωση του επιστημονικού προσωπικού και ιδιωτικοποίηση αρμοδιοτήτων (2020-05-19 00:00:00.0)
Και στον Πειραιά το πραγματικό δίλημμα είναι «ανάπτυξη για ποιον». Εδώ κρίνονται πολιτικές δυνάμεις και υποψήφιοι (2019-05-04 00:00:00.0)
...αντανακλαστικά (2017-11-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ