Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
ΠΑΟ από τα παλιά, μόνος 1ος ο Ολυμπιακός

Μετά από σπουδαία εμφάνιση ο ΠΑΟ πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Eurokinissi Sports

Μετά από σπουδαία εμφάνιση ο ΠΑΟ πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΚ
Οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι της 11ης αγωνιστικής της Super League 1. Ο Παναθηναϊκός πήρε μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ, ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-1, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, και ανέβηκε στην πρώτη πεντάδα, ενώ η ΑΕΚ απομακρύνθηκε από την κορυφή. Οι «πράσινοι» έκαναν όλη τη ζημιά στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως από τις πτέρυγες με τους Αλεξανδρόπουλο και Βιγιαφάνες, προηγήθηκαν 2-0 με τους Μακέντα (34') και Κουρμπέλη (45') και παράλληλα κυριάρχησαν στο κέντρο, εγκλωβίζοντας την ΑΕΚ. Η «Ενωση» μετέφερε και στο πρωτάθλημα την άσχημη ευρωπαϊκή της εικόνα, είχε σοβαρές αμυντικές αδυναμίες και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Ολιβέιρα στο 87'.

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός νίκησε τον Βόλο πολύ πιο δύσκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό 4-1. Για πολλή ώρα οι φιλοξενούμενοι ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, είχαν δοκάρι με τον Λουβίκα στο 7', προηγήθηκαν με εύστοχο πέναλτι του Μπαριέντος στο 11' και παρότι ισοφαρίστηκαν με γκολ του Μασούρα στο 45', μέχρι και λίγο πριν το τελευταίο εικοσάλεπτο κρατούσαν το θετικό αποτέλεσμα. Τότε ανέλαβε δράση για τον Ολυμπιακό ο Ελ Αραμπί, που με τρία γκολ (66', 80', 90') έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Στη 2η θέση ανέβηκε ο ΠΑΟΚ, νικώντας 2-0 στην Τούμπα τον Αστέρα Τρίπολης, παρότι από το 38' έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ελ Καντουρί. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ανέβασε ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το χαμένο πέναλτι του Ζίβκοβιτς στο 57' διέσπασε την άμυνα των Αρκάδων με γκολ του Τζόλη στο 64', ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Ζίβκοβιτς δεν αστόχησε ξανά από τα 11 βήματα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Εξαιρετικός αγώνας έγινε στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο και Αρη να αναδεικνύονται ισόπαλοι 2-2, αποτέλεσμα που άφησε γλυκόπικρη «γεύση» στους Θεσσαλονικείς. Αυτό γιατί έπεσαν μεν 3οι, γλίτωσαν όμως την ήττα που έμοιαζε βέβαιη μέχρι το τελευταίο μισάωρο, καθώς βρίσκονταν πίσω στο σκορ 2-0 (Μανούσος 37' πέναλτι, Μουνίθ 51') και με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ρόουζ στο 35'. Αντέδρασαν όμως και έκαναν το μεγάλο «come back» με σκόρερ τους Κάτσε (61') και Λούκας (81').

Σπουδαίο «διπλό» στο Ηράκλειο πήρε ο Απόλλων Σμύρνης, 2-0 επί του ΟΦΗ, ενώ με το ίδιο σκορ νίκησε ο ΠΑΣ Γιάννινα τη Λαμία. Στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός νίκησε την Λάρισα με 2-1 παίρνοντας βαθμολογική ανάσα με την πρώτη του νίκη.

  • Η βαθμολογία: Ολυμπιακός (2) 25, ΠΑΟΚ (1) 24, Αρης (1) 23, ΑΕΚ (2) 19, Παναθηναϊκός 15, Ατρόμητος 14, Βόλος (1) 13, Αστέρας Τρίπολης (1) 12, ΟΦΗ 12, ΠΑΣ Γιάννινα 12, Απόλλων Σμύρνης (1) 9, Παναιτωλικός 7, ΑΕΛ (1) 6, Λαμία (2) 2.

Σε παρένθεση ο αριθμός των αγώνων που χρωστάει κάθε ομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ