Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
Η παράταση στο... λουκέτο οξύνει τα προβλήματα

Οι ήδη σοβαρές συνέπειες στο μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού αθλητισμού από την αναστολή δραστηριότητας στις αρχές Νοέμβρη εξαιτίας του lockdown της κυβέρνησης για τον κορονοϊό αναμένεται πλέον να οξυνθούν περαιτέρω μετά τα νέα μέτρα απαγόρευσης που ανακοινώθηκαν. Σύμφωνα με αυτά, η αγωνιστική δραστηριότητα (πρωταθλήματα και προπονήσεις κυρίως στα ομαδικά αθλήματα) στο μεγαλύτερο μέρος του αθλητισμού θα παραμείνει σε... λουκέτο (τουλάχιστον) μέχρι τις 7 Γενάρη. Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι δύο επαγγελματικές διοργανώσεις στην πρώτη κατηγορία σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ (Super League 1, Βasket League), οι ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και οι αθλητές που μετέχουν σε προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Πλέον με τα νέα δεδομένα σημαίνει ότι οι αθλητές των χαμηλότερων κατηγοριών σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, πόλο, αλλά και στα υπόλοιπα ημιεπαγγελματικά - ερασιτεχνικά σπορ δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στη δράση. Διανύοντας έτσι μια περίοδο περίπου δύο μηνών απραξίας με σοβαρές, πολύπλευρες συνέπειες σε σωματεία και τους ίδιους τους αθλητές.

Προς νέο κύμα αντιδράσεων

Ηδη από τα πρώτα κυβερνητικά μέτρα αναστολής στον αθλητισμό, στις αρχές Νοέμβρη, υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις από ομοσπονδίες, ομάδες και αθλητές των περισσότερων αθλημάτων, που γνωστοποίησαν προς τους αρμοδίους τα σοβαρά προβλήματα τα οποία προκαλεί η αναστολή της αθλητικής δραστηριότητας. Ζητώντας το άνοιγμα του αθλητισμού φυσικά με την τήρηση των αυστηρών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας που ορίζουν οι οδηγίες των ειδικών. Οι αντιδράσεις αναμένεται να κορυφωθούν εκ νέου μετά την επισημοποίηση της παράτασης του λουκέτου. Χτες η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Φοίνικα Σύρου με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε πως εάν δεν δοθεί η δυνατότητα έναρξης των προπονήσεων μέχρι τις 15 Δεκέμβρη θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Volleyleague όποτε (και εάν) ξεκινήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ